Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 29 september 2010

Uitzending Trinny en Susannah in Alkmaar

RTL 4 zendt woensdag 6 oktober om 20.30 uur het modeprogramma Trinny & Susannah Missie Holland uit. Alkmaar staat hierin centraal. Het wereldberoemde Britse stylistenduo was op 16 september voor opnames in Alkmaar. In dit programma besteden zij naast mode ook aandacht aan het winkelaanbod in Alkmaar en wat er allemaal in onze stad te doen is.

Rian van Dam, wethouder Economische Zaken: "We vinden het ontzettend leuk dat Alkmaar centraal staat in een tv-uitzending over mode. Dit geeft aan dat Alkmaar tot de top van de Nederlandse winkelsteden behoort, waar je goed kunt winkelen in een historische omgeving. Alkmaar kent vooral veel modezaken; met naast de bekende ketens ook unieke boetieks." Steden die Alkmaar voor zijn gegaan zijn Haarlem, Delft en Rotterdam.

Restylen

De modestylisten zijn inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Ze hebben een eigen kledinglijn, schreven bestsellers en zijn al bij Oprah geweest. Voor het programma Trinny & Susannah Missie Holland spreken zij doodgewone mensen aan op hun kleding om vervolgens enkelen te restylen. De kracht van dit programma is om mensen te laten zien dat ze er met een paar simpele ingrepen al snel veel beter uit kunnen zien.

­­