Ingezonden persbericht


Dichter Ingmar Heytze nodigt kinderen uit voor Lettertekenwedstrijd Workshops in Bibliotheek Utrecht en Kunstuitleen Utrecht tijdens Kinderboekenweek

30-09-2010

Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek 2010 organiseren Bibliotheek Utrecht en Kunstuitleen Utrecht het Lettertekenfeest: een teken- en schrijfwedstrijd voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Deze wedstrijd sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek: 'de Grote Tekententoonstelling; beeldtaal in kinderboeken' die plaatsvindt van woensdag 6 tot en met zaterdag 16 oktober.

Doe mee aan de wedstrijd: maak een LetterTekening
Kinderen die graag meedoen aan het Lettertekenfeest kunnen een gratis Tekenset ophalen bij een van de bibliotheken in Utrecht of bij Kunstuitleen Utrecht. De Tekenset bevat de creatieve opdracht een GEDICH# ZONDER# van de bekende Utrechtse dichter Ingmar Heytze, een lievelingsletter en een potlood. De LetterTekeningen kunnen tussen woensdag 6 en vrijdag 22 oktober worden ingeleverd bij de bibliotheek of Kunstuitleen Utrecht. Alle inzendingen worden tentoongesteld bij de bibliotheken en de kunstuitleen. Voor de winnaars van de LetterTekeningen is er een te gekke tekenprijs! Iedereen is van harte welkom tijdens de prijsuitreiking van het Lettertekenfeest op woensdag 3 november om 15.00 uur bij Kunstuitleen Utrecht.

Speciale workshops LetterTekening
Kinderen kunnen thuis en tijdens workshops aan de opdracht werken. Iedereen tussen 6 en 12 jaar oud is van harte uitgenodigd voor deze inloopworkshop in een van de bibliotheekfilialen op 6, 9 en 13 oktober of bij Kunstuitleen Utrecht op 6 oktober. Alle spullen liggen dan klaar om een eigen LetterTekening te maken. Voor tijden en locaties, kijk op www.bibliotheek-utrecht.nl en www.kunstuitleenutrecht.nl.

Ik zie, ik zie
In de Utrechtse bibliotheken is nog meer te doen. Kinderen van 6 t/m 9 jaar kunnen op 6, 9 en 13 oktober samen kijken naar grote tekenaars en kunstenaars als Thé Tjong-Khing, Marlies Visser en Rembrandt van Rijn. Bij elke tekening hoort een kleine opdracht. Daarna vertellen de kinderen welk beeld uit welk boek komt. Voor tijden en locaties, kijk op www.bibliotheek-utrecht.nl.

Gratis bibliotheekabonnement / proefabonnement kinderkunstuitleen Tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen tot 12 jaar gratis lid worden van Bibliotheek Utrecht. Zij betalen dan geen inschrijfgeld en krijgen een jojo cadeau (op=op). Met dit abonnement kunnen ze tot hun 18e jaar gratis lenen. De Kinderkunstuitleen biedt een gratis proefabonnement, waarmee kinderen tot 31 december een gratis kunstwerk kunnen lenen. Daarna kost een lidmaatschap ¤24,- per jaar en mogen kinderen zo vaak wisselen als gewenst. Voor meer informatie, kijk op www.bibliotheek-utrecht.nl en www.kunstuitleenutrecht.nl.


---