Ingezonden persbericht


Programma Kinderboekenweek van wo 6 t/m za 16 oktober

Woensdag 6 oktober: Vivian den Hollander

Vivian den Hollander (rechts) voor de Kinderboekwinkel

14.00 u : Een vertelvoorstelling gebaseerd op haar boeken over Lisa en Jimmy 4 jr. e.o. 15.00 u : Een vertelvoorstelling over haar boeken over de detectives Spekkie en Sproet 7 jr. e.o.

Schrijfster Vivian den Hollander vertelt, leest voor, zingt en signeert.

Bijna iedereen heeft wel eens een boek van Vivian gelezen: naast de boeken over Lisa en Jimmy en speurdersduo Spekkie en Sproet ken je haar onder andere van de boeken over manege de Roskam, danseres Pip, de Effies, voetbalclub Blauw-Wit en de meiden uit Prima Ballerina. De boeken van Vivian den Hollander worden vaak bekroond door Kinderjury's. Toegang tot de voorstellingen is gratis.
Reserveren: T 030 2322057 of in de winkel

Donderdag 7 oktober: Evelien Pullens

Van 19 tot 21 uur: over haar boek Waar ik woon is het oorlog, verhalen over kinderen in oorlogsgebieden (War Child)

De zes verhalen in Waar ik woon is het oorlog zijn gebaseerd op verhalen van echte kinderen uit de projecten van War Child. Evelien Pullens liet zich inspireren door Aimé, Flora, Razan, Milijan, Bashir en Eunice, zes verschillende kinderen uit zes verschillende landen. Voor deze zes kinderen spelen de activiteiten van War Child een belangrijke rol. Lees hun verhalen en zie hoe War Child probeert de oorlog uit een kind te halen. Het boek is geschikt voor kinderen van af 10 jaar. De netto-opbrengst van het boek gaat naar War Child. Evelien Pullens woont in Utrecht.

Vrijdag 8 oktober : Hanna Kraan

15.00 uur: Hanna Kraan, de schrijfster van de populaire, geestige boeken over de Boze Heks en Krik leest voor en signeert. Deze week verscheen het 3e deel uit de serie over Krik. Het is weer fijnzinnig geïllustreerd door Mies van Hout. Meer informatie over dit boek klik hier
Toegang gratis, 5 jaar en ouder.
Hanna Kraan woont in de omgeving van Utrecht.

Zaterdag 9 oktober : Fiona Rempt en Noëlle Smit

Kinderboekenweekcafé met Fiona Rempt en Noëlle Smit van het prachtige voorleesboek Supervrienden - Verhalen uit het Elzen-Eikenbos komen langs om te vertellen, te tekenen en te signeren. Het Kinderboekenweekcafé is boven de winkel en doorlopend gratis toegankelijk voor iedereen die even uit wil blazen van de drukte beneden en ondertussen een glas limonade wil drinken en/of een plakje cake wil eten. Voor je ouders is er natuurlijk koffie of thee! Van 10.00 tot 12.00 uur

Zaterdag 9 oktober: Arnoud Wierstra met Feest!

Van 15.00 tot 17.00 uur: Tekenaar Arnoud Wierstra tekent jou met je nieuwe boek in de grote slot-tekening van dit prachtige kijkboek. Je krijgt je portret meteen mee naar huis.

Over dit boek:

Twaalf boeken in 1!
Stel je je weleens voor wat je vrienden doen voor ze naar je verjaardag gaan? Kopen ze nog een cadeautje, kiezen ze hun mooiste kleren uit? In dit boek zie je de verhalen van twaalf vrienden voordat ze naar een verjaardag gaan - maar dan tegelijkertijd. Zo ontdek je dat de één al op de scooter zit, terwijl de ander nog steeds in bed ligt. Of dat ze elkaar tegenkomen terwijl ze een ijsje gaan halen. Een boek om eindeloos te bekijken en steeds weer iets nieuws te ontdekken. Wie ziet bijvoorbeeld als eerste de bij die steeds weer langs zoemt? Kun je de uitnodiging vinden die alle vrienden hebben gekregen?

Arnoud zal ook zijn boek signeren.

Vrijdag 15 oktober: Jaap Robben en Benjamin Leroy

15.00 tot 16.00 uur: de schrijver en illustrator van het hilarische nieuwe boek De Zuurtjes komen vertellen, voorlezen en signeren. Toegang gratis, voor 8 jaar en ouder.
Meer informatie klik hier

Jaap Robben woont in Nijmegen en is daar stadsdichter. In 2009 werd zijn eerste boek Zullen we een bos beginnen? meteen bekroond. Benjamin Leroy maakte ook voor dit boek de illustraties.

Benjamin Leroy komt uit een dorpje in Vlaanderen.

Voor een eerste indruk van zijn veraassende illustraties kunt u vast kijken op zijn website klik hier

Zaterdag 16 oktober: Anna Woltz -Feestelijke afsluiting van de Kinderboekenweek

14.00 tot 16.00 uur: Anna Woltz signeert en vertelt over haar boeken.

Haar boek Onweer is genomineerd voor de Publieksprijs-Kinderboekwinkelprijs 2010. Je kunt online op dit boek stemmen, maar uiteraard ook in de Kinderboekwinkel. Tijdens haar bezoek zal er een stembus in de winkel staan. Anna Woltz woont in Utrecht. Een overzicht van haar boeken klik hier