Ingezonden persbericht


Persbericht

Delft, 3-10- 2010

Woensdag 6 oktober, 20.00 uur

Locatie: TOP, Hippolytusbuurt 14 (oude postkantoor) in Delft

Debat over hervormen, bezuinigen en investeren

Op woensdag 6 oktober vanaf 20.00 uur organiseert het Techniek Ontmoetingspunt (TOP), in samenwerking met o.a. VNO-NCW Delft en Delft Design, een debat over bezuinigen, investeren en hervormen. Dit debat is bedoeld om input te leveren voor de algemene beschouwingen in de gemeenteraad. De bijeenkomst volgt op het lijsttrekkersdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen in februari van dit jaar.

Op 6 oktober wordt een aantal stellingen door personen uit de Delftse samenleving gepresenteerd, waarop de fractievoorzitters van de partijen uit de gemeenteraad een reactie zullen geven. Daarna zal discussie met het publiek volgen en zal een meningspeiling in de zaal plaatsvinden.

De crisis en de aangekondigde bezuinigingen vragen om creatieve antwoorden. Hoe kan het beter, goedkoper en sneller? In het akkoord 2010-2014 beschrijft het college van B&W een bestuursstijl die gericht is op samenwerking met bewoners, bedrijven en instellingen. Het college heeft vorige week haar eerste bestuursprogramma en conceptbegroting gepresenteerd. Het programma volgt drie lijnen: hervormen, bezuinigen en investeren.


. Hervormen, door meer samenwerking te zoeken met partners;


. Bezuinigen door keuzes te maken in de beleids- en de bedrijfsvoering;


. Investeren, in talenten van Delftenaren, in Delft als leefbare, bereikbare en economisch sterke stad en in de positie van Delft.

U bent welkom vanaf 19.30 uur. De start is om 20.00 uur.

************