Ingezonden persbericht


Persbericht

Symantec Hosted Services kondigt aan dat Symantec Hosted Endpoint Protection voor MKB's wereldwijd beschikbaar is


- De wereldwijde beschikbaarheid van Hosted Endpoint-beveiliging en verbeterde roamingopties van de Web Security Service beschermen gebruikers nu altijd en overal -

MOUNTAIN VIEW, Calif. ­ 6 oktober 2010 ­ Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) kondigde vandaag aan dat middelgrote en kleine bedrijven en organisaties nu wereldwijd hun computersystemen doeltreffend kunnen beveiligen zonder extra hardware of beheersoftware. Met Symantec Hosted Endpoint Protection beveiligen klanten hun Windows-based laptops, desktops en file servers tegen de toenemende en steeds meer verfijnde bedreigingen, met de eenvoud en het gebruiksgemak van een cloud-based service. "Organisaties hebben vaak grote moeite met de extra investeringen die nodig zijn om hun IT-systemen te blijven beveiligen wanneer de endpoint-bedreigingen toenemen," verklaarde Christian Christiansen, VP of Security Products and Services bij wereldwijd marktonderzoeksbedrijf IDC. "Zij willen kant-en-klare endpointbeveiliging die altijd actueel is, eenvoudig in te stellen, onderhoudsvrij en automatisch te upgraden. Beveiliging via SaaS voldoet perfect aan al deze eisen."

Symantec Hosted Endpoint Protection is het resultaat van meer dan 18 jaar ervaring met het ontwikkelen van bekroonde technologieën voor virus- en endpointbeveiliging. De endpointoplossing wordt beheerd via een web-based beheerconsole die geavanceerde bescherming van endpoint tot gateway biedt. "Voor de beveiliging van messaging-diensten wint hosting aan populariteit, omdat uitrollen en beheren met dit model zo eenvoudig is. Ook de lagere complexiteit van cloud-based services om endpoints doeltreffend te beveiligen spreekt organisaties aan," verklaarde Rowan Trollope, Senior Vice President, Symantec Hosted Services. "Hoe groot onze SaaS-expertise is, blijkt uit Symantec Hosted Endpoint Protection. Onze geavanceerde technologieën helpen de systemen bij klanten te beschermen zonder enige extra hardware, beheersoftware of gespecialiseerde IT-medewerkers."

De bedreigingen worden complexer en wereldwijd worden werknemers steeds mobieler ingezet. Volgens de analisten voedt dit de vraag naar uiterst doeltreffende beveiligingsoplossingen die zich eenvoudig laten implementeren en minimaal onderhoud vergen. Vooral bij het middelgroot en klein bedrijf leeft deze behoefte sterk. Zij beschikken over beperkte middelen om de evolutie van de beveiligingsvereisten bij te houden en tegelijk aan talrijke andere IT-issues het hoofd te bieden.

"Wij zien dat een groeiend aantal van onze klanten nog wel een centraal kantoor heeft, maar dat veel van hun medewerkers in de hele EMEA-regio werken, ofwel omdat ze onderweg zijn, ofwel omdat ze in een plaatselijk filiaal aan de slag zijn," aldus Finian Nally, Technical Director, E-MIT Solutions, een in Dublin gevestigde leverancier van IT-advies en managementdiensten voor MKB's. "Dankzij Symantec Hosted Endpoint Protection zien wij hoe gezond de eindgebruikersystemen zijn, of hun beveiliging up-to-date is en of de veiligheidsregels op bedrijfsniveau worden nageleefd. Zij hoeven daarvoor niet eens op het netwerk te zijn ingelogd. Vooral deze werknemers zijn vaak moeilijk te monitoren. De mogelijkheid om deze gedistribueerde systemen met één enkele console te beheren maakt ons werk veel eenvoudiger en doet de kosten voor onze klanten dalen."

Behalve Symantec Hosted Endpoint Protection helpen ook de recente verbeteringen aan de roamingondersteuning van de MessageLabs Web Security Service om de online activiteiten van sterk verspreid opererende medewerkers te monitoren en te beveiligen. De MessageLabs Web Security Service helpt organisaties om een correct en veilig gebruik van het web in talrijke omgevingen te bewaken en op te leggen. De recente verbeteringen in de ondersteuning van roaming- en remote-medewerkers is het resultaat van tien jaar ervaring met het beveiligingen van bedrijfsnetwerken in de cloud. SmartConnect for MessageLabs Hosted Web Security beschermt tegen malware, legt regels voor aanvaardbaar webgebruik op aan gebruikers die onderweg zijn en detecteert de geografische locatie voor een optimale dienstverlening. RemoteConnect for MessageLabs Hosted Web Security beschermt tegen malware en legt regels voor een aanvaardbaar webgebruik op aan telewerkers en medewerkers in andere kantoren dan het hoofdkantoor. "Vrijwel elk personeelslid met een laptop is tegenwoordig een roaming-medewerker. Waar hij of zij aan de slag is tussen pakweg 9 en 17 uur, doet er eigenlijk niet toe," meende Rowan Trollope. "Werknemers migreren steeds meer van de ene netwerkomgeving en de ene geografische locatie naar de andere. Hoe kan IT er in die omstandigheden voor zorgen dat de regels voor het webgebruik worden nageleefd, dat laptops en andere endpoints beveiligd zijn en dat de bedrijfscommunicatie veilig verloopt?" Volgens Forrester(1) versnelt telewerken de omschakeling naar efficiënte cloud-based computeromgevingen voor sterk verspreide organisaties. Een dergelijk model stroomlijnt de informatie-uitwisseling met remote-werknemers over het internet en geeft IT-organisaties meer inzicht in en controle over de bedrijfsmiddelen. "Vroeger konden onze gebruikers onze proxy servers en de firewall van het bedrijf omzeilen," verklaarde Chris Buckley, Infrastructure Team Lead, ASCO, een toonaangevende internationale specialist in logistiek voor de olie- en gassector die actief is in het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Nederland, de VS, Canada, Trinidad, Singapore en de Kaspische regio. "Wij beschikten niet over een eenvoudige procedure om bedrijfsregels voor internetgebruik in de hele groep op te leggen of om gebruikers tijdens reizen afdoende te beschermen. Dankzij Smart Connect weet ik nu zeker dat onze gebruikers veilig werken, ongeacht waar ze zich bevinden en dat de gebruikers- en groepsregels voor webgebruik in de hele organisatie consistent worden toegepast."

Symantec Hosted Endpoint Protection, SmartConnect en RemoteConnect zijn nu wereldwijd beschikbaar voor klanten. Omdat Smart Connect en Remote Connect hetzelfde systeem voor webpolicy's gebruiken, kunnen beide diensten eenvoudig worden gecombineerd en volstaat één web-based portal voor gecentraliseerde rapportage, webpolicybeheer en configuratie.

Symantec Hosted Endpoint Protection maakt gebruik van Ubiquity, een geavanceerde en bekroonde beveiligingstechnologie van Symantec die op een community-based 'reputatie-meting' steunt om de nieuwste malwareaanvallen te bestrijden. Dankzij Ubiquity heeft Symantec Hosted Endpoint Protection toegang tot de anonieme softwaregebruikspatronen van meer dan 100 miljoen aangesloten Symantec-klanten. Dit vergroot aanzienlijk de bescherming tegen de nieuwste, snel muterende en op microschaal verspreide bedreigingen, die anders volledig door de mazen van de traditionele beveiligingsoplossingen zouden geraken.

Symantec Hosted Endpoint Protection is afzonderlijk of in combinatie met andere Symantec Hosted Services verkrijgbaar via e-mail, web en IM. Deze dienst is momenteel beschikbaar in het Engels.

Meld u aan om deze dienst gratis te testen: www.messagelabs.com/trials/hep.

###

Over Symantec
Symantec is wereldwijd leider in infrastructuursoftware die bedrijven en consumenten meer vertrouwen geeft in de huidige wereld van het internet. Het bedrijf helpt klanten bij de beveiliging van hun infrastructuur, informatie en interacties door middel van software en services die een oplossing bieden voor de risico's van beveiliging, beschikbaarheid, IT-naleving en -prestaties. Het hoofdkantoor van Symantec is gevestigd in Cupertino, Californië en het bedrijf heeft vestigingen in 40 landen. Meer informatie op: www.symantec.com

NOTA VOOR REDACTEURS: U vindt meer informatie over Symantec Corporation en zijn producten op deze pagina's voor de pers: http://www.symantec.com/news. Prijzen zijn steeds uitgedrukt in US dollars en uitsluitend geldig in de Verenigde Staten.

Symantec en het Symantec-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Symantec Corporation of zijn filialen in de Verenigde Staten en andere landen. Andere namen kunnen gedeponeerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars zijn.