Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

6 oktober 2010

________________________________________

Nieuwe Ronald McDonald Huiskamer op kinder-ic van LUMC

Dinsdag 5 oktober is de vierde ouderzitkamer geopend als onderdeel van de Ronald McDonald Huiskamer in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). De ouderzitkamer bevindt zich op de vernieuwde Intensive Care voor kinderen. In nog vier andere Nederlandse ziekenhuizen bestaan ook Ronald McDonald Huiskamers en drie nieuwe Huiskamers zijn in ontwikkeling.

In Ronald McDonald Huiskamers kunnen ouders zich terugtrekken en ontspannen in een huiselijke omgeving, vlakbij hun opgenomen kind.

Ze kunnen hier bijvoorbeeld wachten tussen behandelingen of onderzoeken door, een broodje eten of een krantje lezen. Voor zieke kinderen is een Huiskamer een plek om even weg te zijn van de afdeling, te spelen en te vergeten dat ze ziek zijn.

Behalve in het LUMC in Leiden zijn er al Huiskamers in VU medisch centrum (Amsterdam), Erasmus MC-Sophia (Rotterdam), UMC St. Radboud (Nijmegen) en Medisch Centrum Leeuwarden.

Nieuwe Huiskamers worden op dit moment gebouwd in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht, het Emma Kinderziekenhuis AMC in Amsterdam en het Màxima Medisch Centrum in Veldhoven.

Ronald McDonald Huiskamers kunnen alleen worden gerealiseerd dankzij de steun van sponsors en donateurs. Net als Ronald McDonald Huizen worden de Huiskamers gerund door vrijwilligers, onder leiding van een manager.