Politie Zeeland


1767-2010 Brandstichting in Bruinisse
In de Tarwestraat in Buinisse werd dinsdag rond 17.30 uur brand gesticht in een coniferenhaag.
Een 12-jarige jongen uit de gemeente Schouwen-Duiveland had met een aansteker en een spuitbusje een stukje heg in brand gestoken. Hij dacht dat hij het brandje had uitgetrapt, maar dat was niet het geval. Het gevolg was dat er zo'n 6 meter coniferenhaag in brand stond en dat daardoor ook een buitenlamp werd vernield. De brandweer heeft de brand geblust. De jongen heeft een verklaring afgelegd; hij zal waarschijnlijk worden doorverwezen naar HALT.

1768-2010 Diefstal bliksemafleiders in Vrouwenpolder
Van een bedrijfskantoor aan de Faelweg in Vrouwenpolder werden dinsdag tussen 18.00 en 23.00 uur vier koperen bliksemafleiders gestolen.

Het betreffen 3 bliksemafleiders langs de muur en 1 vanaf het dak. De totale waarde van bliksemafleiders bedraagt enkele duizenden euro's.

1769-2010 zie: Vaardigheidstoetsen Zeeuwse Week van de Veiligheid

1770-2010 Vrouw aangereden in Vlissingen
Woensdagochtend werd op de Koudekerkseweg in Vlissingen een 40-jarige vrouw uit Vlissingen aangereden.
De vrouw fietste over het fietspad van de Koudekerkseweg, komende uit de richting van de President Rooseveltlaan. Een onbekende automobilist(e) kwam uit de Wielingenlaan en verleende geen voorrang aan de vrouw. Zij is met heup- en knieklachten naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist(e) is doorgereden.

1771-2010 Portemonnee gestolen in Tholen
In een winkel in de Kotterstraat in Tholen werd woensdagochtend de portemonnee van een 54-jarige Thoolse vrouw gestolen.

De portemonnee zat in haar tas die zij aan de binnenzijde van een winkelwagentje had gehangen. In de portemonnee zaten persoonlijke papieren.