Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - woensdag 6 oktober 2010

Activiteitenkalender B&W Amersfoort
Woensdag 6 oktober t/m zondag 17 oktober 2010

Woensdag 6 oktober
12.15 uur
Wethouder Stoelinga spreekt bij de afsluiting van de Scholentocht in de wijk Randenbroek-Schuilenburg. Locatie: hoofdgebouw Caeciliaschool, Rossinistraat 1 te Amersfoort.

Donderdag 7 oktober
09.15 uur
De wethouders Barendregt, Boeve en Buijtelaar nemen deel aan de externe oriëntatie Vathorst samen met vertegenwoordigers van ontwikkelaars en medewerkers van Ontwikkelings Bedrijf Vathorst (OBV). Locatie: diverse locaties in de omgeving van Zaanstad.

10.30 uur
Burgemeester Bolsius neemt deel aan het najaarscongres van het Nederlands Genootschap Burgemeesters. Het ochtendprogramma gaat over de ontwikkeling van de veiligheidsregio en het politiebestel. Het middagprogramma heeft als thema: Vertrouwen in het lokaal bestuur en de rol die de burgemeester daarin kan vervullen. Locatie: NBC (Nieuwegeins Business Center, Blokhoeve 1 te Nieuwegein.

15.00 uur
Wethouder Stoelinga spreekt het openingswoord en leidt de discussie bij de introductie van het regionale verzuimprotocol van het Voortgezet Onderwijs. Locatie: Vakcollege - Hooglandseweg - noord 55 Amersfoort.

16.30 uur
Wethouder Stoelinga neemt deel aan de discussie van de VAB (Vereniging Amersfoortse Bedrijven) over de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Locatie: HU Amersfoort, Eemplein te Amersfoort.

Vrijdag 8 oktober
07.00 uur
Burgemeester Bolsius ontmoet ondernemers tijdens een bijeenkomst georganiseerd door Business Network International (BNI), een ondernemersnetwerk. Locatie: Stadscafé De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

13.00 uur
Wethouder Van 't Erve overhandigt de eerste activiteitenboekjes van "De Hooglandse Maatjes". Locatie: De Neng, Engweg 7 te Hoogland.

14.30 uur
Wijkwethouder Barendregt bezoekt basisschool De Kinderhof. Locatie: Furglerplein 5 te Amersfoort.

15.30 uur
Burgemeester Bolsius maakt kennis met de wijken Randenbroek en Schuilenburg. Locatie: per fiets door de wijken.

Zaterdag 9 oktober
08.15 uur
Burgemeester Bolsius spreekt tijdens de kickoff van de jaarlijkse A Sister's Hope, een landelijke fondsenwerfactie. Naar verwachting zullen 500 deelnemers lopen ten behoeve van borstkankeronderzoek. Locatie: Stichting One Planet, Stationsplein 16 te Amersfoort.

9.00 uur
Wethouder Stoelinga neemt deel aan de workshop rolstoelhockey tijdens de Week van de Toegankelijkheid van 9 tot en met 15 oktober 2010. De SRO organiseert in samenwerking met het Gehandicapten Platform Amersfoort een sportweek voor mensen met een beperking. Locatie: sporthal Rustenburg te Amersfoort.

12.30 uur
Wethouder Stoelinga is aanwezig bij het bewonersinitiatief buurtbudget Groen de Wattstraat en houdt een korte toespraak. Locatie: Wattstraat te Amersfoort.

14.30 uur
Wethouder Buijtelaar verricht de opening van het kindercircus Bongo. Locatie: Wijkcentrum Het Middelpunt, Spinetpad 2 te Amersfoort.

15.30 uur
Wethouder Barendregt woont de opening bij van de tentoonstelling Armando & Aaron van Erp. De kunstenaars zijn hierbij aanwezig. Locatie: De Zonnehof, Zonnehof 8 te Amersfoort.

Dinsdag 12 oktober
12.00 uur
Wethouder Boeve is aanwezig bij de bijeenkomst in het kader van de Week van de Toegankelijkheid. Locatie: Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

Woensdag 13 oktober
12.30 uur
Wethouder Stoelinga spreekt bij de afsluiting van de Scholentocht in de wijk Kruiskamp-Koppel. Locatie: Michaelschool, Van Almondestraat 2 te Amersfoort.

Donderdag 14 oktober
12.45 uur
Wethouder Boeve onthult de nieuwe naam van het Servicebureau/Gemeenten. Locatie: Utrechtseweg 12 te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Boeve spreekt tijdens de viering van het 10-jarig bestaan van het Gehandicapten en Patiënten Platform Amersfoort. Locatie: Nieuwe Kerk, Leusderweg 110, hoek Daltonstraat te Amersfoort.

16.00 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt het derde Trouwberaad georganiseerd door het dagblad Trouw. Het thema van de middag is '(Ver)binding met de samenleving'. De inleiding wordt gehouden door prof. dr. James C. Kennedy, hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Locatie: Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag.

Zaterdag 16 oktober
11.00 uur
Burgemeester Bolsius opent de Week van de Geschiedenis 2010 in Amersfoort. Het landelijke thema van deze week is Land en Water. Locatie: Zandfoort aan de Eem, Kleine Koppel 2-/21 te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder Stoelinga verricht de opening van de accommodatie van De Eemruiters. De wethouder zal een lint doorknippen en de overkapping officieel voor geopend verklaren. Locatie: Engweg 15 te Hoogland.

Noot voor de redactie,