Persbericht

Citrix introduceert Receiver voor touchscreens
~ Receiver nu ook beschikbaar voor nieuwe modellen van Apple, RIM, Cisco, Dell en Samsung ~

Vianen, 6 oktober 2010 - Citrix introduceert een nieuwe versie van Citrix Receiver. Met de universele software-client krijgen gebruikers toegang tot bedrijfsapplicaties, desktops of documenten vanaf elk apparaat - PC, Mac, laptop, thin client, tablet of smartphone. De nieuwe versie biedt onder meer de mogelijkheid om Windows-applicaties te leveren naar tablets en smartphones met een touchscreen, waaronder nieuwe apparaten als de BlackBerry PlayBook, Cisco Cius, Dell Streak en Samsung Galaxy.

In Citrix Receiver zijn nu ook de mogelijkheden van Citrix Dazzle volledig geïntegreerd. Hierdoor krijgen gebruikers eenvoudig toegang tot bedrijfsapplicaties vanaf elk apparaat, via een enkele software-client. Werknemers hoeven slechts de Citrix Receiver gebruikersinterface te openen, in te geven welke app ze zoeken en deze vervolgens toe te voegen tot het Windows-startmenu of Mac-dock. Rechtstreeks starten in Citrix Receiver is ook mogelijk.

Citrix Receiver heeft een aantal nieuwe features en voordelen:
- Een verbeterde gebruikerservaring door nieuwe mogelijkheden van HDX-technologie. Hierdoor wordt de high-definition gebruikerservaring van HDX ook naar tablets en smartphones met een touchscreen gebracht.
- Door de toevoeging van de Citrix XenVault-technologie kunnen documenten die worden aangemaakt in een bedrijfsapplicatie automatisch worden opgeslagen in een geëncrypteerde folder.
- Door het open framework van Citrix Receiver worden verschillende plug-ins van derde partijen ondersteund, waaronder application delivery-oplossingen zoals Microsoft App-V.