Persbericht

Citrix versnelt de virtuele desktop-revolutie met XenDesktop 5 ~ Nieuwe versie blinkt uit in gebruiksgemak en de support voor een nieuwe generatie apparaten en applicaties ~

Vianen, 6 oktober 2010 - Citrix introduceert XenDesktop 5. De nieuwe versie van de desktopvirtualisatie-oplossing biedt nog meer eenvoud voor de gebruiker en krachtige virtuele desktops voor zowel eindgebruikers als IT. Daarnaast ondersteunt XenDesktop 5 een breed scala aan nieuwe consumenten apparaten, randapparatuur van andere partijen en een hele nieuwe generatie web en software-as-a-service (SaaS) applicaties.

XenDesktop 5 brengt de voordelen van desktop virtualisatie voor het eerst ook naar miljoenen laptopgebruikers, Deze virtuele desktops 'to go' worden aangeboden met behulp van de nieuwe Citrix XenClient-hypervisor.

Belangrijkste kenmerken van XenDesktop 5 zijn:

* XenDesktop 5 maakt het makkelijker dan ooit om te beginnen met desktopvirtualisatie. XenDesktop kan binnen tien minuten worden geïnstalleerd en in gebruik genomen.
* XenDesktop 5 heeft een aantal uitbreidingen van HDX-technologie. Zelfs met een relatief lage bandbreedte is het mogelijk om samen te werken op gebied van audio en video en grote bestanden te printen.
* Door gebruik te maken van Citrix Receiver, maakt XenDesktop 5 het eenvoudiger om virtuele desktops en applicaties aan te bieden aan het snel groeiende aantal nieuwe apparaten datop de werkvloer gebruikt worden zoals PC's, Macs, laptops, tablets en smartphones.
* Virtuele desktops, 'Wow to How' - Citrix heeft samen met de belangrijkste partners een nieuw programma opgezet. Het 'Wow to How' programma ondersteunt organisaties die de stap willen maken van de 'wow-factor' van desktopvirtualisatie naar de 'how-factor' van het succesvol implementeren van deze oplossing. Met het nieuwe Desktop Transformatie Model kunnen de unieke zakelijke prioriteiten van klanten in kaart worden gebracht. Hiermee kan vervolgens stap voor stap een blauwdruk gemaakt worden die desktopvirtualisatie voor een organisatie in kaart brengt.