Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, Amsterdam 6 oktober 2010

Swingende herfstmaand in de Badcuyp

Zoals elk seizoen geeft de Badcuyp het podium aan nieuw jong talent. Zo ook tijdens de concerten in de series Jazzblends en MusicMultiNationals! die in oktober plaatsvinden.

In de nieuwe serie Jazzblends presenteert de Badcuyp een reeks dubbel- en enkelconcerten. De dubbelconcerten worden gegeven door groepen die zich nog in een opbouwfase van eigen repertoire bevinden; de enkelconcerten door gevestigde bands die nieuw materiaal willen uitproberen. In beide gevallen gaat het om bands die jazz mixen met funk, soul, pop, R&B, hiphop, electronica, latin en afro.

do 7 okt - 21.30 u - E 8
Een uniek dubbelconcert van Little Bird Big City & Supercity. Verwacht een avond vol soul/funk & folk, Balkan klanken en dub beats met o.a. Merel Koman (zang) en Philippe Lemm (drums).

do 21 okt - 21.30 u E 8
Nieuw talent Steffen Morrison brengt pop, funk en soul met een rauwe rand ten gehore. Hij doet menigeen denken aan Seal en John Legend. Deze maand staat in het teken van zijn nieuwe album Revealed (releasedatum 27 oktober).

Een tweede reeks die de Badcuyp in oktober lanceert is MusicMultinNationals! Internationale topmusici gaan live op het podium de samenwerking aan. Bestaande bands en nieuwe formaties creëren zo een sound die buiten ieder referentiekader valt.

do 14 okt - 21.30 u - E 8
Brazilian pop 'n jazz op zijn allerbest, gebracht door het trio van de uit Sao Paulo afkomstige zangeres/songwriter/gitariste Ceumar. Het trio bestaat verder uit: Nailton Mirana (drums en percussie) en Thomas Merlo (bas).

do 28 okt - 21.30 u - E 8
Raffa's muziek is een aanstekelijke blend van Spaanse, Braziliaanse en westerse klanken en grooves. Het repertoire omvat zowel eigen werk als (onbekende) covers.

Noot voor de redactie, onderstaande is

Ingezonden persbericht