Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 oktober 2010

Marije Versteeg: 053-4555588

Algemene verkeerscontrole

Enschede

Tijdens een algemene verkeerscontrole dinsdag 5 oktober op de Wesselerbrinklaan in Enschede, zijn in totaal 16 processen-verbaal uitgeschreven.

Tussen 14.00 en 21.00 uur controleerden agenten op de Wesselerbrinklaan op diverse verkeersovertredingen. Processen-verbaal werden uitgeschreven voor o.a.: . Verlichting, 9x
. Telefoneren achter het stuur, 2x . Fietsen in een geslotenverklaring, 1x . Rijden door rood licht, 1x
(2010090232)

Hennepplantage ontruimd

Almelo

Naar aanleiding van een onderzoek werd op dinsdag 5 oktober omstreeks 10.00 uur een inwerking zijnde hennepkwekerij aan de Ootmarsumsestraat in Almelo aangetroffen.

In een schuurtje bij de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden op dat moment geen planten meer, maar te zien was dat er plek was voor 335 hennepplanten. Plantenresten van een eerdere kweek werden aangetroffen de stroom bleek illegaal te worden afgetapt. De plantenresten en benodigde apparatuur werd in beslag genomen. In opdracht van de Officier van Justitie zal dit worden vernietigd.

De 55-jarige bewoner werd aangehouden. Na verhoor is hij heengezonden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt (2010090098)

Huisverbod uitgereikt

Goor

Een 50-jarige man uit Goor heeft dinsdag 5 oktober een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van het bedreigen van zijn vrouw. (2010090221)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Fietsster gewond

Almelo

Dinsdag 5 september omstreeks 14.00 uur raakte een 14-jarige Almelose gewond, nadat zij op de kruising Kolthofsingel / Noordikslaan van de fiets was gevallen. Vermoedelijk is zij met het stuur van haar fiets in aanraking gekomen met het stuur van de fiets van een bekende van haar. De 14-jarige Almelose is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2010090110)

Bromfietser gewond

Enschede

Dinsdag 5 oktober raakte omstreeks 08.15 uur een 20-jarige bromfietser uit Enschede gewond bij een aanrijding op de kruising Hengelosestraat / Bosweg in Enschede. Een 38-jarige automobiliste uit Hengelo wilde op de Hengelosestraat links afslaan richting de Bosweg. Hierbij verleende zij geen voorrang aan de voor haar tegemoetkomende bromfietser. De bromfietser is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Tegen de 38-jarige vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010089942)

Jongen van fiets getrokken, de politie zoekt getuigen

Goor

Dinsdagavond 5 september is omstreeks 20.00 uur een 12-jarige jongen uit Goor van zijn fiets getrokken door een voor hem onbekende man. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 20.00 uur fietste de jongen richting de Molenstraat. Ter hoogte van een bouwmarkt, werd hij plotseling vastgepakt door een voor hem onbekende man. De man drukte de fietser tegen de stoeprand, waardoor de fiets viel. De 12-jarige jongen viel niet. De man begon te duwen en te trekken. De 12-jarige jongen wist los te komen en is met zijn fiets zo hard als hij kon naar huis gefietst.

De jongen gaf het volgende signalement op van de man: . Ongeveer 1.80 m. lang
. Normaal tot stevig postuur;
. Licht getint;
. Ongeveer 35 jaar oud;
. Kort, zwart, steil haar, vermoedelijk plat op het hoofd liggend, onduidelijk is of de man misschien een zwarte muts droeg. . Stoppelbaard;
. Donkere kleding.

De politie is op zoek naar getuigen die iets van het voorval hebben gezien, of die misschien weten wie deze man is. Zij worden verzocht contact op te nemen met Politie Twente, team Hof van Twente. Dit kan door te bellen naar het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010090270)

Schennispleger aangehouden

Westerhaar - Vriezenveensewijk

Dinsdag 5 oktober is omstreeks 14.00 uur een schennispleger aangehouden. Bij de politie werd gemeld dat op de parkeerplaats 'Het Smokkelpad' aan de N36 in Westerhaar-vriezenveensewijk een schennispleger was gezien. Hier was de melder niet van gediend, waarop de politie werd ingeschakeld. Deze kon de man vervolgens aanhouden. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010090130)

Man aangehouden voor beledigen agent Enschede
Dinsdag 5 september is omstreeks 12.00 uur een 22-jarige Enschedeër aangehouden voor het beledigen van een agent in functie.

Surveillerende agenten reden op de Haaksbergerstraat in Enschede, toen zij een scooter zagen rijden. Omdat de agenten zagen dat de bestuurder van de scooter het kinbandje niet had bevestigd, hielden zij het voertuig staande op het parkeerterrein van het ziekenhuis (MST). De bijrijder die achterop de scooter zat, werd direct agressief tegen de agenten. Toen hij de agenten beledigde, werd hij hiervoor aangehouden. Tijdens zijn aanhouding uitte hij diverse dreigementen richting de agenten. Ook probeerde hij één van de agenten te slaan. De man, een 22-jarige Enschedeër, is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau, waar hij is ingesloten. (2010090039)

Winkeldief aangehouden
Enschede
Dinsdag 5 oktober is een 42-jarige man uit Rijssen aangehouden voor winkeldiefstal. Beveiligingsmedewerkers van een winkel aan het H. J. van Heekplein in Enschede hadden omstreeks 15.15 uur op bewakingsbeelden gezien hoe de 42-jarige man een doos met parfum bij zich droeg en hiermee de winkel verliet zonder de doos met parfum af te rekenen. Buiten de winkel is de man door beveiligingmedewerkers aangehouden en overgedragen aan de politie. De man is voor verder verhoor ingesloten. (2010090186)

---- --