Ingezonden persbericht


Persbericht

Avi - TEAM groep en DutchView gaan samen

Toonaangevende spelers op audiovisuele markt bundelen krachten

Hilversum, 6 oktober 2010 - De Avi - TEAM groep heeft vandaag de overname van DutchView Holding bekendgemaakt. De samenwerking wordt gedreven door marktontwikkelingen, ambities én de kracht van beide bedrijven. De overname brengt de beste vakmensen op het gebied van audiovisuele techniek, innovatie en content onder één dak. De nieuwe onderneming krijgt zo belangrijke groeimogelijkheden op de internationale markt. Daarnaast ontstaan belangrijke kansen in aanvullende sectoren op de Nederlandse thuismarkt.

Toekomstige groei

De Avi - TEAM groep omvat de bedrijven ParkPost, TEAM Facilities, Glasvezelring Hilversum en Avi-Drome. DutchView Holding bestaat uit DutchView Meercamera, DutchView Postproduction en DutchView ENG. De toekomstige groei vindt zowel binnen als buiten de traditionele mediasector plaats. Naast het aanbieden van bestaande audiovisuele diensten op het gebied van registratie, bewerking, beheer en exploitatie van content, zal de nieuwe onderneming haar klanten ook een volledig dienstenpakket aanbieden op het gebied van Nieuwe Media. Behalve radio-, televisie- en internetregistratie liggen er groeikansen in mobiele toepassingen, narrow-casting, de exploitatie van audiovisuele archieven en het aanbieden van mediadiensten via internet.

Innovatie

Bart-Jan van Genderen, CEO van de AVI - Team groep: "Ik ben erg trots dat we deze bedrijven samenbrengen. Onze ambitie is om de beste speler te worden op het gebied van registratiefaciliteiten en het aanbieden van content via een wereldwijd distributienetwerk. Nederland loopt internationaal voorop in het ontwikkelen en aanbieden van innovatieve diensten op audiovisueel gebied, onder andere via ParkPost. Hiervoor bestaat veel interesse in het buitenland. Door het samengaan met DutchView kunnen we nog beter verdere groei realiseren. We bruisen van de ideeën voor de ontwikkeling van innovatieve producten gebaseerd op nieuwe, interessante combinaties van technologie en content. Ik zie daarom niet alleen voor ons eigen bedrijf, maar ook voor onze klanten allerlei nieuwe kansen en mogelijkheden."

Klanten staan voorop

Georgette Schlick, CEO van DutchView: "Door het samengaan van onze bedrijven ontstaat een bedrijf dat de komende jaren verder en sneller kan groeien dan wanneer wij zelfstandig waren gebleven. DutchView als 'merk' blijft bestaan en heeft nog meer te bieden. Dat is goed nieuws voor de klanten en medewerkers van DutchView. Onze ambitie is om samen de resultaten van de afgelopen jaren verder uit te bouwen. Onze klanten staan daarbij voorop. Zij kunnen beter worden bediend, omdat er nog meer kennis en ervaring samenkomt in de nieuwe organisatie. De onderdelen van beide bedrijven vullen elkaar goed aan en maken synergievoordelen mogelijk."

Leiding en organisatie

De overname vindt plaats in de vorm van een aandelentransactie. De overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). De OR van DutchView heeft positief geadviseerd over de overname. De bedrijven die betrokken zijn bij het samengaan blijven voorlopig bestaan als zelfstandige onderdelen in de nieuwe combinatie. De leiding van de holding wordt gevormd door Bart-Jan van Genderen (CEO), Georgette Schlick (COO, tevens CEO van DutchView), Michiel van Duijvendijk (waarnemend CFO en CEO van de Avi - TEAM bedrijven) en Peter Bruggink (CTO). Na de voltooiing van de aandelentransactie wordt een intern onderzoek gestart of, en zo ja, welke bedrijfsonderdelen verder geïntegreerd kunnen worden. Klanten en medewerkers zullen uitdrukkelijk bij dit onderzoek worden betrokken.




Ingezonden persbericht