Ingezonden persbericht


Nan Goldin in Nederlands Fotomuseum

Afgelopen zaterdag 2 oktober is onder grote belangstelling de tentoonstelling Poste Restante van Nan Goldin geopend door Joost Zwagerman. Honderden fans waren afgereisd naar Rotterdam om Nan Goldin hoogstpersoonlijk te ontmoeten.

Het spande er nog om of 'ze' wel zou komen. Goldin is een vrouw met een overvolle agenda. Maar rond een uurtje of drie in de middag van 2 oktober stapte Nan Goldin uit de trein op CS Rotterdam.

Goldin was onder de indruk van de presentatie van haar werk in het Fotomuseum. Vier indringende slideshows met muziek tonen het bewogen leven van de fotografe en haar vrienden, haar 'tribe'. De betrokkenheid van haar fans emotioneerde Goldin. Op hun beurt waren haar fans onder de indruk van deze opvallende vrouw, die wat ze meemaakt weet om te zetten in de meest indrukwekkende beeld- en muziekverhalen. Goldin nam uitgebreid de tijd om boeken te signeren en een praatje te maken met haar fans.

> Tentoonstelling Poste Restante van Nan Goldin

Goldin is een van de grootste en invloedrijke fotografen op het moment. Het is ruim 13 jaar geleden dat zij een solo had in Nederland. Haar werk is opgenomen in belangrijke collecties van instellingen als Centre Pompidou, het MoMa en het Louvre.

In de tentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum zijn naast acht grootformaat fotocollages (zogenaamde grids) de volgende slideshows te zien

The Ballad of Sexual Dependency (1978-1986, samengesteld tussen 1981 en 1996) All by Myself (1986-1996, samengesteld 1992-1996)
The Other Side (1972-1992, samengesteld 1994)
Heartbeat (2000-2001, samengesteld 2001)

> Speciaal arrangement voor museumkaarthouders

Museumkaarthouders kunnen van 5 oktober 2010 tot en met 2 januari 2011 op dinsdag tot en met vrijdag tussen 12 en 14 uur met korting lunchen bij het visrestaurant Las Palmas van Herman den Blijker, de buren van het Fotomuseum. Museumkaarthouders betalen ¤ 25 pp. (inclusief een voor- en hoofdgerecht | exclusief drankjes). Zonder museumkaart betaalt men het normale tarief. Informeer bij het restaurant naar de prijzen.

Reserveren kan telefonisch bij Visrestaurant Las Palmas o.v.v. 'Lunch Nan Goldin - Nederlands Fotomuseum', tel: 010-234 51 22.