Ministerie van Defensie

Extra oefenvluchten boven Noord- en Oost-Nederland

6 oktober 2010, 21.01 uur

Vanwege de internationale oefening `Nato Tiger Meet' en de `Fighter Weapons Instructor Training' wordt vanaf deze week tot en met vrijdag 15 oktober 2010 in delen van Noord- en Oost-Nederland meer gevlogen met F-16 jachtvliegtuigen en helikopters.

Aan de Tiger Meet nemen ruim 50 toestellen uit een tiental landen deel. Allen hebben een katachtige in hun logo. De deelnemers vliegen vanaf Vliegbasis Volkel uit. De vluchten voor de Fighter Weapons Instructor Training, waarin ervaren piloten zich verder bekwamen in hun wapensystemen, vinden plaats vanaf Vliegbasis Leeuwarden. Er wordt gevlogen tussen 9.00 en 16.45 uur. Beide oefeningen worden ondersteund door helikopters.

Afghanistan

De piloten trainen onder meer voor inzet in Afghanistan waar de Koninklijke Luchtmacht nog steeds actief is met de Air Task Force. Zij ondersteunen op dit moment bijvoorbeeld de Redeployment Task Force, die het Nederlandse materieel transporteert. De materieelkonvooien worden beschermd met 4 F-16's en 5 Apache-gevechtshelikopters. De inzet van de F-16's in Afghanistan blijft in elk geval gewaarborgd totdat de redeployment is afgerond.

Informatie over de oefenvluchten is te vinden onder vliegbewegingen of op teletekstpagina 766. Voor vragen en eventuele klachten kan worden gebeld met de Sectie Communicatie Koninklijke Luchtmacht, 070-3188373. Klachten kunnen ook via www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of 0800-0226033 (gratis) worden ingediend.