KNHS

Nederlandse vierspanpaarden probleemloos door de keuring 6 oktober 2010


KENTUCKY (KNHS)- De vijftien Nederlandse vierspanpaarden van IJsbrand Chardon (Den Hoorn), Koos de Ronde (Zwartewaal) en Theo Timmerman (Putten) zijn vanmorgen probleemloos door de veterinaire keuring gekomen.

Onder toeziend oog van teamveterinair Ben Horsmans (Selfkant, Dld.) en bondscoach Tjeerd Velstra (Epe) werden de paarden professioneel aan de veterinairen en het jurycorps voorgesteld. Er werden in totaal vier paarden afgekeurd, een paard van de Duitser Ludwig Weinmayr, een paard van de Canadese Deb Laderoute en twee paarden van de Amerikaanse individuele deelnemer David Saunders, die hiermee uit de strijd ligt.

Vanmiddag gaan de menners de ruim 15 kilometer lange marathon verkennen die zaterdag op het programma staat. De Nederlandse vierspanrijders nemen geen deel aan de facultatieve presentatiewedstrijd die om 14.30 uur in het menstadion plaatsvindt. Om 16.00 uur vindt de loting plaats waarna de starttijden voor de dressuur en de marathon bekend zijn. Voor Theo Timmerman is het vandaag een extra zonnige dag, hij viert vandaag zijn 46ste verjaardag.

Programma:
Donderdag 7 oktober:
09.00 uur: dressuur deel 1
14.00 uur: dressuur deel 2

Vrijdag 8 oktober:
09.00 uur: dressuur deel 3
14.00 uur: dressuur deel 4

Zaterdag 9 oktober:
10.00 uur: marathon

Zondag 10 oktober:
09.00 uur: vaardigheid
14.30 uur: prijsuitreiking

Kijk voor de reacties van alle deelnemers en de bondscoach (interviews) op www.paardensport.tv
Volg al het laatste nieuws via twitter: www.twitter.com/wegkentucky

Meer info zie: www.alltechfeigames.com