Gemeente Nieuwegein

woensdag, 15 september 2010

De gemeente Nieuwegein start dit najaar 2010 met het opknappen van de openbare ruimte in de wijk Jutphaas Wijkersloot. Daarbij staan een aantal onderdelen centraal: de mogelijkheden voor sporten en bewegen, elkaar ontmoeten en de herinrichting van het groen. Alle bewoners in de wijk hebben de afgelopen week een nieuwsbrief, een enquête en een uitnodiging ontvangen voor een informatiebijeenkomst op donderdag 7 oktober in het clubgebouw van de Hockeyclub in sportpark Rijnhuizen (Newtonbaan 10).

Samenwerken aan een mooie wijk

Wijkwethouder Hans Reusch: "Jutphaas Wijkersloot is een fijne wijk om in te wonen en te leven. Dat willen we graag zo houden. Daarom zijn we samen met bewoners, corporaties en andere betrokkenen actief aan de slag in de wijk Door alle ideeën over sporten, bewegen, elkaar ontmoeten en het groen te verzamelen en goed op elkaar af te stemmen, kunnen we er samen iets moois van maken!"

Elkaar ontmoeten in de wijk

Vanuit de gebiedsvisie Jutphaas Wijkersloot werkt de gemeente aan de uitvoering van een aantal projecten. Een van de acht kernprojecten is het realiseren van ontmoetingsplekken in de wijk. Ontmoetingsplekken waar mensen, binnen of buiten, samen een activiteit kunnen ondernemen: praten, zitten, wandelen, spelen, sporten en bewegen etc.. De komende maanden zal de gemeente i.s.m de woningcorporaties en de bewoners alle ideeën hiervoor inventariseren en uitwerken op een zogenaamde visiekaart. Op deze kaart komen ook de verbindingswegen voor het langzaam verkeer te staan, zodat mensen op een makkelijke manier deze plekken kunnen bereiken.

Op de afbeelding ziet u het logo van het project Nieuwegein Beweegt Sporten en bewegen in de wijk

Met het project Nieuwegein Beweegt start de gemeente met een pilot in de wijk Jutphaas Wijkersloot. De gemeente start met het inventariseren van de mogelijkheden voor sporten en bewegen in de wijk. Er wordt daarbij gekeken naar zowel de (formele) sportfaciliteiten als naar de (informele) beweegmogelijkheden buiten. Samen met de bewoners wordt uiteindelijk een voorstel ontwikkeld om de mogelijkheden voor sporten en bewegen in de wijk te verbeteren.
Dit voorstel zal een onderdeel zijn van de visiekaart Ontmoetingsplekken omdat dit per definitie plekken zijn waar mensen elkaar ontmoeten.

Verbeteren van het groen in de wijk

Tot slot start de gemeente met het project Nieuwegein Groen in de wijk Jutphaas Wijkersloot. Dit project richt zich op de herinrichting van het groen in de wijk en hoe dat efficiënter en goedkoper kan worden beheerd. Gedeeltelijk zal dit ook gaan om plekken waar mensen samen komen in de openbare ruimte om elkaar te ontmoeten en/of om te sporten en te bewegen. In aansluiting op de ideeën die hierover de komende maanden ontstaan, zal de inrichting van het groen daarop aansluiten.

Planning

De komende maanden bestaan voornamelijk uit het inventariseren en verwerken van de ideeën vanuit de wijk over deze onderwerpen. De informatiebijeenkomst met en voor de bewoners op donderdag 7 oktober is hierin een belangrijk moment. Naar verwachting kunnen de voorstellen begin 2011 gepresenteerd worden aan de wijkbewoners.

Meer informatie

Meer of actuele informatie over de projecten is te vinden op www.nieuwegein.nl/jutphaas.