Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 27 september 2010

Kennismaken met vrijwilligerswerk, sport en andere activiteiten in stadsdeel Oost Kom naar de Kansenbeurs Oost!

Voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen of actief wil worden in de buurt, organiseren stadsdeel Oost en de Vrijwilligers Centrale Amsterdam op donderdagochtend 7 oktober de Kansenbeurs Oost. Ruim dertig maatschappelijke organisaties uit het stadsdeel presenteren er hun aanbod. Bezoekers kunnen kennismaken met vrijwilligerswerk, diverse sporten, cursussen Nederlands, computerles, burenhulp, kookclubs en nog veel meer.

De Kansenbeurs Oost vindt plaats in MuzyQ, Atlantisplein 1, direct naast het stadsdeelhuis Oost, van 9.30 tot 12.30 uur. De beurs biedt een markt met informatiestands, maar ook een filmzaal, workshops, sportclinics en spannende presentaties. Bezoekers kunnen zo met eigen ogen zien wat er te doen is in de buurt, en direct uitproberen wat zij leuk vinden om te doen.

Deelnemende organisaties
Een greep uit de deelnemende organisaties:
Civic Zeeburg, Cliënten Informatiepunt, SIPI, Sagenn, Dynamo, Kringloopbedrijf De Lokatie, VONK, Taalwijzer, Markant, Cybersoek, SamenSpraak Oost, BMO, Stichting Assadaaka, Afdeling Sport, Mobiele FietsFee, Be InterACTive, Ouder/kind sport, Ray Action, Bewoners initiatief, Mobycon, Mirorcentre, BOOT, ROCvA, Muiderpoorttheater en Pleintheater, Podiumpartners, Uitvaartmuseum, Thuiszorg Brasamie, Atelier Kunst & Koken, Intop scholing en werk, Stichting Al Maarif.

Programma
Bezoek de stands en laat je informeren over cursussen, buurtactiviteiten, sport en vrijwilligerswerk. Of doe mee aan een workshop Vrijwilligers (Civic en VCA). Bekijk de presentatie van de sportleiderscursus voor vrouwen. Leer hoe je de banden van je fiets plakt. Ga in gesprek met vrijwilligers van Dynamo. Eet een exotisch hapje van het Atelier Kunst & Koken. Woon een sportieve kennismakingsles bij van BeInteractive of Ouder/Kindsport of doe een mini-workshop Flowfitness. Verder kun je diverse films bekijken en het juridisch loket bezoeken. Het volledige programma staat op www.vca.nu onder Kansenbeurzen.

Geschiedenis van de Kansenbeurs
De Vrijwilligers Centrale Amsterdam organiseerde de eerste Kansenbeurzen in 2008 in het kader van het project Duizend en één Kracht; een project om allochtone vrouwen te stimuleren om vrijwilligerswerk te doen. Tegenwoordig zijn de Kansenbeurzen bedoeld voor iedereen die actief mee wil doen in de samenleving. Stadsdeel Oost wil de bewoners van het stadsdeel graag stimuleren om Nederlands te leren, te sporten of zich in te zetten voor de buurt. Daarom zijn de krachten gebundeld en werken de twee organisaties samen bij de organisatie van de Kansenbeurs Oost.

Actuele informatie over deelnemende organisaties en speciale programmaonderdelen is te vinden op www.vca.nu.