Gemeente Lelystad

Landelijke banenmarkt 7 oktober in Lelystad

Maandag 27 september 2010

Voor de achtste keer op rij vindt de Landelijke Banenmarkt plaats op het Werkplein aan de Middenweg 5 in Lelystad. De banenmarkt is dé ontmoetingsplek voor werkzoekenden en werkgevers en wordt gehouden op donderdag 7 oktober tussen 14.00 en 20.00 uur. De toegang is gratis. Wethouder Willem de Jager opent de Banenmarkt om 14.00 uur.

Tal van vacatures

Het grootste banenevenement van Nederland, dat wordt georganiseerd door UWV WERKbedrijf en gemeenten, heeft zich bewezen als een succesvolle ontmoetingsplaats voor werkgevers en werkzoekenden. Ondanks het nog voorzichtige economische herstel presenteren bedrijven er tal van vacatures. De Landelijke Banenmarkt is op meer dan honderd Werkpleinen te bezoeken. De organisatie rekent landelijk op een totaal van honderdduizend bezoekers en tweeduizend standhouders. Vorig jaar is de banenmarkt in Lelystad door ruim 800 geïnteresseerden bezocht.

Workshops

Als werkzoekende kunt u naast het bekijken van vacatures direct contact maken met werkgevers. Daarnaast kunt u deelnemen aan diverse workshops en een competentietest. Net als vorig jaar kunnen werkzoekenden door professionals hun CV laten checken. Nieuw dit jaar is Dress to Impress; een presentatie- en kledingadvies op maat. Ook voor antwoorden op juridische vragen over werk kunt u terecht.

Unieke kans

Voor werkgevers is de Landelijke Banenmarkt een unieke kans om hun bedrijf te presenteren aan een breed publiek. Het evenement wordt ieder jaar druk bezocht door starters en mensen met een relevante ervaring en opleiding. Ook mensen die al langer op zoek zijn naar werk of werkzoekenden met een arbeidshandicap kunnen van grote waarde zijn voor elke organisatie. Voor de laatste groep kandidaten gelden voor werkgevers vaak interessante financiële regelingen. De standhouders op de banenmarkt zijn vooral bedrijven en organisaties die daadwerkelijk vacatures hebben of op andere manieren iets voor werkzoekenden kunnen betekenen.

Ik laat me zien

Met de campagne `Ik laat me zien' roepen de Werkpleinen werkzoekenden en werkgevers op om elkaar donderdag 7 oktober te ontmoeten én te vinden. De voorbereidingen voor de Landelijke Banenmarkt zijn inmiddels in volle gang. Werkgevers kunnen zich nog aanmelden via www.iklaatmezien.nl. Voor werkzoekenden is er meer informatie via www.werk.nl.
Ja