Gemeente Ede

Nieuwsberichten

dinsdag, 28 september 2010

Ede Smakelijk en Food4you laten publiek smullen

Door: afdeling Communicatie - Gerda van den Bosch

Op donderdag 7 oktober strijkt de Food4you Karavaan in Ede neer, op de kenniscampus aan de Zandlaan. Een `publieksfestival op wielen' met proeverijen, de moestuin-experience en allerlei andere leuke en interessante activiteiten. Bij de Food4you Karavaan is er ook speciaal aandacht voor opleidingen op het gebied van voedsel en voeding. De Sapfabriek organiseert een kennisplein waar de diverse opleidingen zich presenteren. Als opmaat naar het Food4you-festival tonen op zaterdag 2 oktober horecaondernemers, restauranthouders en winkeliers hun culinaire kunnen aan het winkelend publiek tijdens Ede Smakelijk. FOOD4YOU

Food4you

De Food4you-karavaan is onderdeel van het Food4you-festival dat van 6 tot en met 11 oktober plaatsvindt met allerlei activeiten in Ede, Wageningen en Barneveld. Food4you is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij iedereen kan zien wat de Food-sector te bieden heeft. Begonnen in Wageningen, maar dit jaar doet ook Ede volop mee. Het thema van dit jaar is `van Oervoer tot Cybersnack'. Hoe aten mensen in andere tijden? Hoe ging dat duizenden jaren geleden toen we nog jagers en verzamelaars waren? Waar woonden jouw betovergrootouders en wat aten en dronken zij? Wat en hoe eten we in 2050?

Wat is er te doen?

Ede Smakelijk vormt het `voorproefje' van Food4you, op zaterdag 2 oktober in het centrum van Ede van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over Ede Smakelijk is te vinden op www.edecentrum.nl. Op donderdag 7 oktober bezoekt de Food4you Karavaan van 14.00 tot 19.00 uur Ede. Op het terrein van PTC+ aan de Zandlaan 29 kan het brede publiek voedsel proeven, voelen en beleven en laten de onderwijsinstellingen zien wat ze te bieden hebben. Ook op 7 oktober is de jaarlijkse internationale Food Valley Conference in Cinemec. Een overzicht van de activiteiten in Ede staat op www.ede.nl. Het volledige programma van Food4you is te vinden op www.food4you.nl.

Kleurplaat

Voor kinderen heeft de organisatie van Food4you een kleurplaat gemaakt. Kinderen kunnen deze kleurplaat inleveren bij de Food4you-bus en ontvangen dan een leuk presentje. Op zaterdag 2 oktober is de Food4you-bus in Ede centrum, tijdens Ede Smakelijk. Op donderdag 7 oktober rijdt de Food4you-bus mee in de Karavaan, op de Zandlaan. De kleurplaat is te downloaden van www.ede.nl (klik op de Food4you-banner op de homepage).

Food Valley

De gemeente Ede ondersteunt Food4you. De gemeente Ede wil bij het grote publiek Food Valley beter zichtbaar maken en laten zien wat de kansen zijn die Food Valley biedt. In Ede zijn onder andere toonaangevende bedrijven gevestigd als Friesland Campina, NIZO, de Sapfabriek en het voedingsziekenhuis de Gelderse Vallei.