VVV Groningen



+ > Winterstad Groningen naar Ossenmarkt

Donderdag 07 oktober 2010 : Het hoofdstation van Groningen, onlangs nog verkozen tot de mooiste van het land, wordt van 7 tot en met 9 oktober omgetoverd tot één groot podium. Het station is die dagen het toneel van het NS Try Out Festival, dat dit najaar voor het eerst op en rond het station van Groningen plaatsvindt. Een festival met ruimte voor theater, muziek, film, kunst, literatuur, masterclasses en meer....

Wat betreft muziek is er voor ieder wat wils, variërend van pop tot klassiek en van jazz tot dance. Er staan onder andere optredens gepland van de 3FM Serious Talents en bezoekers krijgen alvast een voorproefje van de programmering van Swingin' Groningen 2011. Voor de liefhebbers van klassieke muziek: ook het Noord Nederlands Orkest is gevraagd een concert te verzorgen.

In de speciale filmlounge, met vijftig plaatsen op de tribune, zijn korte films en documentaires te zien. Midden op het stationsplein vindt een debat plaats en ook staat er een interview met Joost Zwagerman op het programma. Wie in de stationshal aanwezig is moet goed opletten of je toevallig het Witte Konijn tegenkomt. Weggeglipt van hun voorstelling in de schouwburg, zijn de acteurs van het Noord Nederlands Toneel op weg naar het stadsbalkon om een scène uit Alice in Wonderland voor je te spelen. De scene wordt niet zomaar nagespeeld, de bezoekers worden getrakteerd op een rock&roll versie. Er is ook een speciaal kinderprogramma met onder andere de vertoning van Scandinavische kinderfilms. De jongste bezoekertjes kunnen bovendien zelf het podium op tijdens een optreden van een speciale kinderband.

Het festival is gratis en voor iedereen toegankelijk. De eerste editie van het evenement vond vorig jaar plaats in Leiden en was een groot succes. Daarom worden dit jaar ook de stations van Amersfoort, Eindhoven en dus ook Groningen voor een paar dagen omgetoverd tot stedelijk podium.

www.nstryoutfestival.nl