Onderzoek over geschiedenis en cartobibliografie van Zeeland tot 1860

01/10/2010 13:27

HES & DE GRAAF Publishers BV

Op 7 oktober a.s. zal in het stadhuis van Middelburg, tijdens een speciaal hiervoor georganiseerd symposium, het 11e deel van de serie Utrechtse Historisch-Cartografische Studies gepresenteerd worden:

ZELANDIA COMITATUS. Geschiedenis en Cartobibliografie van de provincie Zeeland tot 1860 door Dick en Joan Blonk - van der Wijst.

Dit onderzoek naar gedrukte kaarten van de provincie Zeeland geeft een compleet overzicht en een duidelijke systematische analyse van alle gedrukte kaarten van het oude Graafschap Zeeland. Er wordt een beeld geschetst van de ontwikkeling van het landschap door de eeuwen heen en het steeds veranderende beeld van de cartografie van de eilanden door verschuivende zandbanken, inpolderingen, bedijkingen, stormvloeden en overstromingen, ook van de periode voordat er gedrukte kaarten waren. Bovendien is in de inleiding een overzicht opgenomen van de geschiedenis van de provincie Zeeland in het algemeen.

Met dit werk hebben Dick Blonk en Joan Blonk-Van der Wijst een waardig opvolger voltooid van hun eerste boek, het eerste deel uit de Explokart-reeks, Hollandia Comitatus met de cartobibliografie van het Graafschap Holland.

Met 129 kaartbeschrijvingen en meer dan 400 afbeeldingen in kleur geeft dit boek een prachtige blik op het karakteristieke, direct herkenbare cartografische beeld van deze dynamische provincie.

Dick en Joan Blonk-van der Wijst. Zelandia Comitatus. Geschiedenis en Cartobibliografie van de provincie Zeeland tot 1860. 32 x 24 cm. 516 pp. ruim 400 kleurenillustraties.

Vanaf 8 oktober verkrijgbaar in de boekhandel.

ISBN 978 90 6194 240 5

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.hesdegraaf.com