Gemeente Lopik

Officiële opening Werkplein Lekstroom en Landelijke Banenmarkt

werkplein lekstroom

Donderdag 7 oktober is de officiële opening van Werkplein Lekstroom. Die dag vindt ook de Landelijke Banenmarkt plaats. Werkplein Lekstroom staat voor het samenwerkingsverband tussen UWV WERKbedrijf en de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vianen. Met de opening geven het UWV WERKbedrijf en de gemeenten het officiële startsein voor hun integrale dienstverlening op het gebied van werk en inkomen. Werkplein Lekstroom is vanaf dat moment hét startpunt voor werkzoekenden, werkgevers en inwoners die een uitkering aan willen vragen uit alle vijf de gemeenten. Als eerste activiteit organiseert Werkplein Lekstroom eveneens op donderdag 7 oktober de Landelijke Banenmarkt voor de regio.

Wethouders openen Werkplein Lekstroom
De vestigingsmanager UWV WERKbedrijf en wethouders van de vijf deelnemende gemeenten verzorgen de opening van Werkplein Lekstroom. De openingshandeling is om 13.30 uur op het adres van ROC Midden Nederland, Newtonbaan 12 in Nieuwegein.

Landelijke Banenmarkt
De Landelijke Banenmarkt is het grootste banenevenement van Nederland. Het is dé ontmoetingsplaats voor werkzoekenden en werkgevers. Ondanks het nog voorzichtige economische herstel presenteren bedrijven er vele vacatures. De Landelijke Banenmarkt is op meer dan honderd Werkpleinen te bezoeken. Enkele Werkpleinen, zoals Werkplein Lekstroom, organiseren de Banenmarkt op een externe locatie. De organisatie rekent landelijk op een totaal van 100.000 bezoekers en 2.000 standhouders. Werkgevers en werkzoekenden uit de regio Lekstroom (gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vianen) kunnen van 14.00 tot 20.00 uur terecht op het ROC Midden Nederland, Newtonbaan 12 in Nieuwegein.