Tienduizenden vacatures tijdens Landelijke Banenmarkt

05/10/2010 10:37

UWV

UWV WERKbedrijf organiseert in samenwerking met gemeenten op donderdag 7 oktober de achtste editie van de Landelijke Banenmarkt. Bezoekers kunnen tussen 14.00 en 20.00 uur op honderd locaties in het land terecht voor vacatures, informatie en advies. Er worden in totaal 100.000 bezoekers verwacht en 2.000 standhouders. Het aantal aangeboden vacatures is ten opzichte van vorig jaar flink toegenomen, tot 50.000.

Activiteiten

De Landelijke Banenmarkt biedt veel extra activiteiten om werkgevers en werkzoekenden bij elkaar te brengen. Zo vindt in Rotterdam een 'omgekeerde banenmarkt' plaats. Werkzoekenden bemensen er de stands en het publiek bestaat uit werkgevers op zoek naar personeel. In Arnhem stappen werkzoekenden en werkgevers samen in de glazen lift van de negentig meter hoge Eusebiuskerk voor een elevator pitch, een korte presentatie van de baanzoeker aan de werkgever. Overal in het land kunnen bezoekers deelnemen aan workshops en informatiebijeenkomsten bijwonen, bijvoorbeeld over het starten van een eigen bedrijf, het gebruik van sociale media bij de zoektocht naar werk of het opstellen van een goed cv. Er is daarnaast extra aandacht voor scholing. Ook mensen die in het buitenland aan de slag willen, kunnen op een aantal banenmarkten terecht voor advies.

Meer vacatures

Het huidige voorzichtige economisch herstel klinkt door in het aantal vacatures dat op de Landelijke Banenmarkt aangeboden wordt. Met 50.000 ligt dit zo'n 20 procent hoger dan tijdens de editie van vorig jaar. Directeur van UWV WERKbedrijf, André Timmermans, nodigt werkzoekenden dan ook nadrukkelijk uit de Landelijke Banenmarkt te bezoeken: 'In elke grote gemeente in Nederland is op 7 oktober een banenmarkt en zoeken bedrijven personeel. Door het aantrekken van de arbeidsmarkt zijn er weer meer kansen op werk, ook voor mensen die om welke reden dan ook al langere tijd zonder baan zitten. Ik hoop dat werkzoekenden en werkgevers elkaar massaal vinden donderdag.'

Opening

Het officiële startsein van de Landelijke Banenmarkt wordt donderdag in Arnhem gegeven door de wethouder werk en inkomen van Arnhem, Michiel van Wessem en André Timmermans van UWV WERKbedrijf. Zij zullen met een druk op de knop van de lift de eerste elevator pitch van de dag starten. Meer informatie over de locaties en plaatselijke activiteiten is te vinden via www.werk.nl.





http://www.werk.nl




UWV