UMC Utrecht


Medewerkers rennen door het UMC Utrecht

17e editie UMC estafette voor het goede doel

Op 7 oktober gaat de jaarlijkse estafetteloop van het UMC Utrecht weer van start. Vanaf 16.00 uur starten circa 95 teams, bestaand uit vier personen, vanuit de lokatie AZU. Het startschot wordt gegeven door prof. dr. Jan Kimpen, voorzitter raad van bestuur, die zelf ook deelneemt met een team. De route loopt zowel door het ziekenhuis als over de buitenterreinen van het AZU en WKZ. De sponsorbijdrage wordt gedoneerd aan goede doelen die gekozen worden door medewerkers van het UMC Utrecht.

De lopers volgen een uitgezet parcours over de buitenterreinen van het AZU en het WKZ. Bij de eerste hulp verlaten de lopers het ziekenhuis en vertrekken richting het WKZ. De route is in totaal 10 kilometer lang waarvan elke loper 2,5 kilometer aflegt. De teams, bestaand uit medewerkers van het UMC Utrecht, zijn onder te verdelen in twee categorieën; gemengd/heren en dames.

Goede doelen

Zoals elk jaar wordt het sponsorbedrag gedoneerd aan goede doelen. De lopers kunnen zelf een goed doel doorgeven bij de estafetteorganisatie. Zij maakt na afloop bekend welke doelen er gesteund worden. De sponsorbijdrage komen uit de inschrijvingen van de teams en leveranciers, bedrijven en firma's die een relatie hebben met het UMC Utrecht. Eén van de goede doelen van vorig jaar was het Baby Sarah's Home, een weeshuis in India.

Vier keer goud

Het te kloppen team is dat van De Pathoboys van de afdeling Pathologie. Zij hebben de wisseltrofee al drie jaar achtereen gewonnen. Met circa 95 team zijn er voldoende uitdagers om ze dit jaar van de overwinning af te houden.

Voor meer informatie bel 088 75 588 50 of mail info@umcutrecht.nl. dinsdag 5 oktober 2010