Gemeente Almere

Achtste editie Landelijke Banenmarkt in Almere

05-10-2010

Drukte tijdens banenmarkt De gemeente Almere en UWV WERKbedrijf organiseren op donderdag 7 oktober voor de achtste keer de jaarlijkse Landelijke Banenmarkt. De banenmarkt is dé ontmoetingsplek voor werkzoekenden en werkgevers en wordt gehouden tussen 14.00 en 20.00 uur in de Burgerzaal en de B-passage van het stadhuis. In de ochtend is er een speciaal programma voor jongeren. De toegang is gratis.

Tijdens de banenmarkt kunnen werkzoekenden niet alleen vacatures bekijken en hun cv laten checken, maar ook direct contact leggen met werkgevers en uitzendbureaus. Er is volop informatie beschikbaar over scholingsmogelijkheden en over zelfstandig ondernemen. Ook voor juridische vragen over werk kunnen de bezoekers terecht bij een aantal stands. Bent u op zoek naar werk in het buitenland? EURES, de Europese tak van UWV WERKbedrijf, is ook aanwezig om hierover te adviseren. Ter voorbereiding op toekomstige sollicitatiegesprekken kunnen bezoekers imagostylisten bevragen over kleding, kleurgebruik en stijl.

Programma voor jongeren

Jongeren kunnen tussen 10.00 en 12.00 uur in het stadhuis terecht op de banen- en informatiemarkt. Ook kan er volop gespeeddate worden met werkgevers. Daarnaast vinden workshops plaats om jongeren te ondersteunen bij het vinden van werk. Zoals de workshop `Zelfstandig de uitkering uit', in samenwerking met de Kamer van Koophandel en diverse workshops op het gebied van solliciteren. In de avonduren vindt een workshop plaats over `Solliciteren via LinkedIn'.

Landelijk Evenement

De landelijke banenmarkt is het grootste banenevenement van Nederland. Het wordt georganiseerd door gemeenten en UWV WERKbedrijf op meer dan honderd locaties. Ondanks het nog voorzichtige economische herstel presenteren bedrijven er tal van vacatures. Landelijk rekent de organisatie op zo'n honderdduizend bezoekers en tweeduizend standhouders.

In Almere zijn er dit jaar ruim veertig standhouders van de partij uit onder andere de gezondheidszorg, de techniek en de transportsector. Ook brancheverenigingen en opleidingsinstituten zijn volop vertegenwoordigd. Eerdere edities van de banenmarkt in Almere konden rekenen op ongeveer 2.500 bezoekers.

Unieke kans

Voor werkgevers is de banenmarkt een unieke kans om hun bedrijf te presenteren aan een breed publiek. Het evenement wordt ieder jaar druk bezocht door starters en mensen die al relevante werkervaring hebben opgedaan. Ook mensen die al langer op zoek zijn naar werk of werkzoekenden met een arbeidshandicap kunnen van grote waarde zijn voor een organisatie. Voor de laatste groep kandidaten gelden voor werkgevers vaak interessante financiële regelingen.