Veilig mobiel werken op elke willekeurige pc met MobiKEY

07/10/2010 09:42

Fox-IT

Veilig mobiel werken op elke willekeurige pc is vanaf nu mogelijk met de MobiKEY. Het Canadese bedrijf Route1 is op 5 oktober de samenwerking aangegaan met Fox-IT voor het bieden van deze veilige thuiswerkoplossingen in Nederland en de rest van Europa. Hierdoor kunnen organisaties als NAVO, Defensie, politie en financiële instellingen van deze veilige en gemakkelijk te gebruiken thuiswerkoplossing gebruik maken. Binnen de overheidsinstellingen is deze oplossing gericht op het niveau Departementaal Vertrouwelijk.

Lekken van informatie is onmogelijk

Met de MobiKEY USB-stick op zak heeft de gebruiker altijd de beschikking over zijn desktop op het werk. Door het insteken van de MobiKEY in een computer wordt het bureaublad van de werk-PC getoond en kan daarop direct worden verder gewerkt. Na het verwijderen van de MobiKEY blijft geen restinformatie achter op de PC. Hierdoor is het lekken van informatie onmogelijk.

Het product is reeds in gebruik in zeer vertrouwelijke omgevingen. Overheden, Defensie en financiële instellingen vormen het grootste klantenaandeel. Fox-IT stelt zich tot doel de oplossing geaccrediteerd te krijgen door de Nederlandse overheid op het rubriceringsniveau Departementaal Vertrouwelijk waardoor het breed ingezet kan worden.

Veilige hosting

Deze thuiswerkoplossing bestaat uit het beveiligde data center MobiNET en de MobiKEY USB-stick. Gebruikers worden via two-factor authenticatie geïdentificeerd: door de MobiKEY USB-stick, waarin een PKI-certificaat op een smartcard is opgeslagen, en een persoonlijk wachtwoord. De toegang wordt gecontroleerd door de centrale component MobiNET. Fox-IT beheert MobiNET in haar beveiligde data center dat is goedgekeurd voor het verwerken van informatie tot en met het rubriceringsniveau Stg. Geheim. De beveiligings- en bewakingsmaatregelen van Fox-IT zorgen dat klanten er op kunnen vertrouwen dat hun thuiswerkoplossing in goede handen is.

"Fox-IT is een zeer vertrouwde partij van de Nederlandse overheid voor wat betreft de beveiliging van haar digitale communicatie," zegt Tony Busseri, President en Chief Executive Officer van Route1 "Wij geloven dat de samenwerking met Fox-IT belangrijke nieuwe kansen voor Route1 in Nederland en de rest van Europa zal bieden."

Moderne beveiliging

"Vroeger was beveiliging van het netwerk van een organisatie een kwestie van het beschermen van de toegang tot het netwerk. Met de opmars van mobiliteit is dit niet langer het geval. Route1 biedt een moderne thuiswerkoplossing die niet alleen de randen van het netwerk beschermt maar ook juist de digitale omgeving daarbuiten" zegt Paul Bakker, CTO bij Fox Crypto.

Over Fox-IT

Fox-IT is een IT Security bedrijf met het hoofdkantoor in Nederland en nevenvestigingen in Engeland en op de Caribbean. Het levert wereldwijd bijzondere security- en intelligence-oplossingen voor overheden en maatschappelijk belangrijke organisaties. De kernactiviteiten zijn het ontwikkelen van oplossingen voor het beschermen van geheimen, het uitvoeren van digitale rechercheonderzoeken, het bestrijden van cybercrime en het maken van analyseproducten voor opsporingsdiensten. Voor meer informatie zie www.fox-it.com.

Over Route1

Route1 levert toonaangevende beveiligings en identity-management oplossingen voor bedrijven en overheidsinstellingen die behoefte hebben aan de universele, veilige toegang tot alle digitale informatie en gevoelige gegevens. Deze klanten zijn afhankelijk van de kracht van MobiNET (R) - het communicatie en service platform. MobiNET (R) biedt vaststelling van identiteit en gepersonaliseerde toegang tot netwerken en gegevens. Route1's gepatenteerde oplossingen zijn gebaseerd op FIPS-140-2 cryptografische modules, en vereenvoudigen het proces van het behalen van de steeds strengere wettelijke eisen voor privacy en veiligheid. Het hoofdkantoor is gevestigd in Toronto, Canada, Route1 is genoteerd aan de TSX Venture Exchange. Voor meer informatie zie www.route1.com.





http://www.fox-it.com