FNV KIEM

A&O Fonds krijgt 10,5 miljoen euro voor grafimediabedrijven

donderdag 07 oktober 2010

Grafimediabedrijven die tussen april en december vorig jaar mensen moesten ontslaan en in het kader hiervan kosten hebben moeten maken, kunnen een beroep doen op subsidie van het Europees Globaliseringsfonds (EGF). Op 1 oktober besloot de Europese commissie de EGF-subsidieaanvragen van het A&O Fonds Grafimediabranche goed te keuren. Omdat het een brancheaanvraag betreft, kunnen ook MKB-bedrijven gebruik maken van deze subsidie.

Gehele branche profiteert van de subsidie
Naast individuele bedrijven, profiteert de branche als geheel van deze subsidie. Dankzij samenwerking van het A&O Fonds met de sociale partners in de bedrijfstak, waaronder FNV KIEM is er een financiering voor het mobiliteitscentrum C3. En door aanvullende financiering van het A&O Fonds zelf is de subsidieregeling nu voor alle grafimediabedrijven in Nederland van toepassing. Het subsidiegeld is namelijk door de regelgeving in Europa niet voor alle provincies beschikbaar. Verder is er door samenwerking met NUV ook nog een regeling voor de uitgevers in de provincies Noord- en Zuid-Holland.

Meer informatie
De nu goedgekeurde aanvraag is de eerste brancheaanvraag die met medewerking van het Ministerie van Sociale Zaken is ingediend. De goedkeuring moet formeel nog worden geaccordeerd door het Europees Parlement. Meer informatie is beschikbaar op de website van het A&O Fonds http://www.aenofondsgrafimedia.nl/ en op de website van C3: http://www.3keerc.nl/.