Gemeente Krimpen aan den IJssel

Afsluiting wisselstrook Algerabrug

Op donderdag 7 oktober van 21.00 tot 02.00 uur en vrijdag 8 oktober van 21.00 tot zaterdagavond 9 oktober 24.00 uur is de wisselstrook van de Algerabrug afgesloten. Dit in verband met het asfalteren van de wisselstrook. Op dit moment is de wisselstrook van de Algerabrug niet geasfalteerd. De afgelopen maanden is nagedacht over een oplossing hiervoor. Die is inmiddels gevonden.

Donderdag 7 oktober

Op donderdag 7 oktober 2010 worden de laatste resten van de vorige asfaltlaag weggefreesd. Daarna wordt de wisselstrook schoongemaakt. Dit is belangrijke voor een zo goed mogelijke hechting van de nieuwe laag die de volgende dag wordt aangebracht.

Vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober

Vrijdagavond wordt de wisselstrook schoongestraald en stofvrij gemaakt. Daarna wordt eerst een laag primer aangebracht. Hierna kan de laatste, definitieve laag aangebracht worden. Hiervoor wordt een speciaal soort kunststof gebruikt. Voor deze soort is gekozen in verband vanwege de flexibiliteit en de goede hechtingseigenschappen op beton. Nadat deze laag is aangebracht, wordt de wisselstrook geveegd en kan het verkeer weer gebruik maken van de wisselstrook.

Overlast en planning

De werkzaamheden brengen uiteraard overlast met zich mee. De aannemer probeert deze overlast zoveel mogelijk te beperken. Zo worden werkzaamheden die wat meer geluidsoverlast met zich meebrengen (zoals het frezen) zoveel mogelijk aan het begin van de avond gepland. De werkzaamheden gaan alleen door als het niet regent.

Raadhuisplein 2
Postbus 200, 2920 AE
Krimpen aan den IJssel (0180) 540655
gemeente@krimpenaandenijssel.nlgemeente@
krimpenaandenijssel.nl