Gemeente Zederik


Groep 8 van Eben Haëzer op bezoek

Op vrijdag 1 oktober jl. waren de 25 leerlingen van groep 8 van basisschool Eben Haëzer uit Leerbroek samen met hun docent op bezoek in het gemeentehuis in Meerkerk. In de raadszaal werden de leerlingen welkom geheten door burgemeester Van der Meer.

Groep 8 van Eben Haëzer Leerbroek op bezoek Als volleerde gemeenteraadsleden stelden de kinderen zichzelf om de beurt voor in de microfoon. Daarna vertelde de burgemeester het een en ander over de raad en de gemeente, over de ambtsketen, de voorzittershamer en de verschillende oude gemeentewapens die in de raadszaal te zien zijn. Tijdens de rondvraag kregen de jongelui ruim gelegenheid tot het stellen van vragen: "Wat doet u nou zoal de hele dag?" en: "Hoeveel mensen werken hier eigenlijk?" tot: "Wat is er leuk aan burgemeester zijn?". De `vergadering' in de raadszaal werd afgesloten met een stemronde over het voorstel voor een overdekt zwembad in Leerbroek. Deze werd met een meerderheid van stemmen en onder luid applaus aangenomen.

Groep 8 Eben Haëzer Leerbroek op bezoek bij de bestuurskamers Vervolgens konden de leerlingen de B&W-vergaderkamer, de kantoren van de wethouders en de kamer van de burgemeester zelf bekijken. Daar liet de burgemeester Van der Meer hen zien op welke `geheime' plek de burgemeestersketen wordt bewaard.

Het bezoek vormde een mooie afsluiting van de lessen over politiek en lokaal bestuur die de scholieren eerder dit jaar volgden. Eén van deze lessen werd verzorgd door raadslid Arie den Besten, die zelf ook in Leerbroek woont.