Doek valt voor nog eens 13 Thieme bedrijven

07/10/2010 10:32

FNV KIEM (Oud)

Na het faillissement, afgelopen maandag, van 6 Thieme-bedrijven is nu ook voor 13 andere Thieme-bedrijven faillissement aangevraagd. Dit betekent dat het overgrote deel van de Thieme Groep ophoudt te bestaan. 952 Werknemers dreigen daarmee op straat komen te staan.

De medewerkers worden vandaag geïnformeerd over het faillissement en krijgen daarbij ook te horen dat er wordt onderhandeld tussen curator, bank en een mogelijke koper over de start van een nieuw bedrijf. Dit nieuwe bedrijf zou werkgelegenheid kunnen bieden aan circa 500 werknemers.

Anne Jan de Graaf, bestuurder Grafisch van FNV KIEM: "Wij zijn als vakbond intensief betrokken bij deze gesprekken. FNV KIEM roept met klem de betrokken bank, Rabobank Nederland, op om zijn verantwoordelijkheid te nemen en deze doorstart niet te frustreren."

Gisteren heeft FNV KIEM een brief aan de Rabobank gestuurd, waarin met klem wordt verzocht om de oprichting van dit nieuwe bedrijf kans van slagen te geven. De Graaf: "Als dat doorgaat kunnen we in ieder geval 500 mensen aan een nieuwe baan helpen en blijven de gedwongen ontslagen 'beperkt' tot enkele honderden mensen."

Daarnaast heeft FNV KIEM het initiatief genomen om, in gesprek met het UWV, snel een voorschot te verstrekken aan alle medewerkers van de Thieme Groep, die sinds vorige maand geen salaris meer ontvangen. Hierover komt binnenkort uitsluitsel. Ook is de vakbond de mogelijkheid aan het onderzoeken voor een van werk-naar-werktraject voor de medewerkers die geen onderdak kunnen vinden bij het (eventuele) nieuwe bedrijf.

FNV KIEM eist extra aandacht voor de groep werknemers die afgelopen zomer als gevolg van reorganisatie is ontslagen. Door de faillissementen is de uitvoering van hun sociaal plan ook op de tocht komen te staan. De Graaf: "Dat is heel zuur. Voor deze mensen moet heel snel een oplossing gevonden worden."

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.fnv-kiem.nl