Gemeente Gaasterlân-Sleat


Gemeenteraden stemmen in met ontwerp-herindelingsadvies

Woensdag 6 oktober 2010 hebben de gemeenteraden van Gaasterlân-Sleat, Lemsterland en Skarsterlân in drie openbare vergaderingen ingestemd met het ontwerp-herindelingsadvies. De gemeenteraden werken hiermee toe naar een fusie van de drie genoemde gemeenten, onder de werknaam `De Friese Meren'. Vanaf vrijdag 8 oktober t/m donderdag 2 december 2010 ligt het ontwerpherindelingsadvies voor iedereen ter inzage op de gemeentehuizen in Balk, Lemmer en Joure. Ook worden er in deze periode drie informatieavonden gehouden. Alle informatie over het fusietraject is vanaf vandaag te vinden op www.fusiedefriesemeren.nl.

In Gaasterlân-Sleat heeft de gemeenteraad het ontwerp-advies met algemene stemmen vastgesteld. In Skarsterlân was de stemming ook unaniem, in Lemsterland waren 11 raadsleden voor en 3 tegen.

Inspraakperiode
Nu de drie gemeenteraden hebben ingestemd met het ontwerp-herindelingsadvies, start een periode van acht weken waarin zienswijzen kunnen worden ingediend. Ook gaan de drie beoogde fusiegemeenten in gesprek met de buurgemeenten. Daarna worden de zienswijzen verwerkt, waarna naar verwachting op 17 februari 2011 het definitieve herindelingsadvies kan worden vastgesteld. Informatiebijeenkomsten
Tijdens de inspraakperiode organiseren de drie
gemeenten informatiebijeenkomsten voor inwoners, ondernemers en besturen van plaatselijke belangen: men is welkom op woensdag 13 oktober in Lemmer, maandag 18 oktober in Balk of dinsdag 19 oktober in Joure. Locatie is steeds het gemeentehuis, ontvangst 19.30 uur, aanvang programma 20.00 uur. Het herindelingsadvies wordt nader toegelicht en er is gelegenheid om vragen te stellen.

RELEVANTE DOWNLOADS

* Persbericht.pdf (67,33 KB)