Vlaamse Overheid

kruispunt R4 Oost 'Eurosilo' in Gent

Betonherstelling ter hoogte van kruispunt R4 Oost 'Eurosilo' in Gent

Vlaamse overheid

donderdag 7 oktober 2010

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op donderdag 28 oktober 2010 met een lokale betonherstelling langs de R4 Oost - Kennedylaan ter hoogte van het kruispunt 'Eurosilo' in de rijrichting van Gent. Deze ingreep is noodzakelijk om de verkeersveiligheid te blijven garanderen. Om hinder tijdens deze werken tot een minimum te beperken, werd niet alleen voor deze verkeersluwe periode (periode rond 1 november) gekozen, maar zal er bovendien gebruik gemaakt worden van een type snelhardende beton. Hierdoor is de openstelling van het wegdek voorzien op woensdag 3 november vóór de ochtendspits.

Tijdens de werken wordt het beton van de strook om linksaf te slaan komende van Zelzate en het wegvak in de rijrichting R4-autosnelweg naar Merelbeke hersteld. Er zal tijdens de duur van de werken maar 1 vak om linksaf te slaan open blijven.
Het doorgaand verkeer richting Gent kan gebruik maken van 1 rijvak. Het linksafslaand verkeer komende van de R4-autosnelweg van Merelbeke richting Gent zal geen hinder ondervinden omdat beide afslaande rijvakken open blijven.