Politie Haaglanden

Persberichten 7 oktober

Haaglanden, 07-10-2010

Betrapt!
Den Haag - Agenten kregen woensdag 6 oktober omstreeks 22.50 uur de melding dat er de Copernicuslaan iemand probeerde een buggy van een fiets te stelen. De man zou vervolgens met de buggy zijn weggefietst. Dankzij het opgegeven signalement kon de man op de Fahrenheistraat worden getraceerd. Hij besloot er bij het zien van de agenten echter een tandje bij te zetten en fietste er met hoog tempo vandoor, met een inmiddels uitgestapte agent in zijn kielzog. Op de Valkenboskade lukte het de agent de man te laten stoppen waarna hij werd aangehouden. Op het politiebureau kreeg hij een proces-verbaal.

Aangever wordt verdachte
Den Haag - Na afloop van een rechtszitting over een mishandeling, draaide woensdag 6 oktober in het Paleis van Justitie de rollen om. Een 38-jarige Rotterdammer was in het gerechtsgebouw vanwege een klachtenprocedure. De man was in het verleden als verdachte veroordeeld voor het mishandelen van een medewerker van een Rotterdams casino en had daarvoor een transactievoorstel ontvangen. De betreffende medewerker, een 29-jarige Amsterdammer, besloot ook naar deze zitting te komen. Na afloop troffen beide mannen elkaar in de hal van het rechtsgebouw, waarop hij de Amsterdammer de Rotterdammer met de dood bedreigde, waardoor zijn rol van aangever veranderde in die van verdachte. De Rotterdammer deed op het politiebureau aangifte. De recherche stelt een onderzoek in.

Vrij en weer vast
Den Haag Een 20-jarige man uit de Dominicaanse Republiek werd donderdag 7 oktober direct na zijn vrijlating weer aangehouden. De man werd woensdag 6 oktober omstreeks half elf aangehouden, omdat hij mogelijk betrokken was bij een auto-inbraak op het Vlaskamp. Na verhoor werd de man, in afwachting van het verdere onderzoek, s nachts vrijgelaten. Omdat de man nog voor een bedrag van 628 aan bekeuringen had openstaan, werd hij echter direct weer aangehouden. Als de man de boetes niet betaalt, zit hij een maand vast. Daarna moet hij de boetes alsnog betalen.

Verdachten straatroof aangehouden
Den Haag De politie hield donderdagochtend 7 oktober vier mannen aan op verdenking van het plegen van een straatroof op de Dekkershoek. Surveillerende politieagenten kregen donderdagochtend omstreeks 01.35 uur de melding dat op de Dekkershoek een straatroof had plaatsgevonden. Terwijl zij naar het slachtoffer onderweg waren, zagen zij op de De Werf een personenauto rijden met vier mannen erin die vermoedelijk bij de straatroof waren betrokken. De agenten waarschuwden hun collegas die de auto op de Meppelweg lieten stoppen en hielden de vier inzittenden, drie Amsterdammers van 24, 31 en 33 en een 35-jarige Hagenaar, aan. Het slachtoffer, een 38-jarige Hagenaar, vertelde de agenten dat hij door vier mannen was bedreigd en van zijn geld was beroofd. In de fouillering van de verdachten troffen de agenten het geldbedrag aan dat was buitgemaakt. De verdachten zijn ingesloten.

Vrouw gewond bij aanrijding
Den Haag Een 55-jarige Haagse is woensdagochtend 6 oktober om 09.00 uur gewond geraakt toen zij op haar fiets werd aangereden door een 46-jarige automobilist uit Hellevoetsluis. De automobilist wilde vanaf de Wegastraat de Binckhorstlaan oprijden en zag daarbij de vrouw over het hoofd. Zij kwam daarbij ten val en belandde op haar rug. Zij werd met rugletsel vervoerd naar het MC Haaglanden, waar bleek dat zij een fractuur in haar rugwervel had. De politie onderzoekt de aanrijding.

Man gewond bij eenzijdige aanrijding
Den Haag Een automobilist uit Monster raakte woensdagochtend 6 oktober om 08.30 uur gewond toen hij door nog onbekende oorzaak met zijn auto in een slip kwam en tegen een boom op de Madepolderweg tot stilstand kwam. De automobilist raakte bekneld en werd door de brandweer uit de auto bevrijd, hij werd met onbekend letsel naar het Leyenburg ziekenhuis vervoerd. De politie stelt een onderzoek in.

Hennepkwekerij ontmantelt
Den Haag - In een woning aan de Scholstraat troffen agenten woensdag 6 oktober een hennepkwekerij aan. Naar aanleiding van een melding over henneplucht gingen de agenten poolshoogte nemen. In de woning bleken de meeste planten inmiddels geoogst te zijn. Het restant van de planten (28) en de materialen voor de kwekerij werden in beslag genomen en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoner van het pand.
Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Twee gewonden bij arbeidsongeval
Wassenaar Twee personen (17 en 31 jaar) raakten woensdag 6 oktober om 12.00 uur gewond toen de hoogwerker waarin zij stonden te werken aan de Wittenburgerweg deels afbrak. Beide mannen vielen met de bak waarin zij stonden naar beneden. De 31-jarige brak daarbij zijn pols. De 17-jarige hield aan het incident wat schaafwonden over. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Man aangehouden voor huiselijk geweld
Wassenaar - Een 40-jarige Wassenaarder is woensdag 6 oktober aangehouden nadat hij zijn 47-jarige echtgenote mishandelde. Agenten hielden de man aan in de woning van het gezin. De vrouw deed aangifte tegen haar man. De man kreeg een tijdelijk huisverbod van 10 dagen. Politie Haaglanden treedt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol op. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk Geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

De gemeenten in de regio Haaglanden passen de Wet tijdelijk huisverbod toe. Dit betekent dat in situaties waarin er een acute dreiging is voor het slachtoffer van huiselijk geweld, door de burgemeester een huisverbod van tien dagen kan worden opgelegd. De geweldpleger wordt vervolgens door de politie gesommeerd om per direct het huis te verlaten en de huissleutels in te leveren. De pleger mag in deze periode niet in of om het huis komen en ook geen contact hebben met het gezin. De maatregel zorgt voor een afkoelingsperiode waardoor escalatie kan worden voorkomen. Tijdens deze periode van tien dagen wordt de hulpverlening in de richting van de dader en het gezin op gang gebracht. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of bij een ernstig vermoeden daarvan.

Heterdaadje
Rijswijk Dankzij een alert reagerende getuige kon de politie donderdag 7 oktober om 04.00 uur op heterdaad een 31-jarige autokraker aanhouden. De getuige zag de man rommelen bij een geparkeerde auto aan de Lijsterbeslaan en belde direct 112. Politieagenten die snel ter plaatse waren, stelden in de straat een onderzoek in. In een geparkeerde personenauto zagen zij een man zitten die met een zaklantaarn in de auto aan het schijnen was. Zij spraken direct de man aan en hielden hem aan op verdenking van inbraak. Uit onderzoek bleek dat de man drie personenautos had opengebroken. Tevens bleek dat de man in veel geparkeerde autos had staan kijken. Van bijna alle autos in de omgeving van het pleintje aan de Lijsterbeslaan en de Populierlaan waren de beslagen ramen deels schoongeveegd. De man werd ingesloten voor verhoor.

Politie zoekt getuigen mishandeling in het verkeer Wateringen Vermoedelijk omdat een 21-jarige automobilist het verkeer op het Plein blokkeerde ontstond woensdag 6 oktober om 17.10 uur flink wat tumult. De man liet ter hoogte van een winkel enkele personen uitstappen. Het achter de stoppende automobilist rijdende verkeer moest daardoor even wachten. Een nog onbekende bestuurder vond dat kennelijk te lang duren en sprak de 21-jarige daarover aan. De man kreeg daarbij enkele klappen en kreeg ook enkele trappen tegen zijn lichaam. Hierna rende de onbekende man terug naar zijn auto (Mercedes) en reed weg. De verdachte heeft het volgende signalement: Blanke man, leeftijd circa 35 jaar, normaal postuur, lengte 1.85 mtr. Hij had een kort baardje en droeg een werkbroek grijs van kleur en een wit shirt.

Oproep getuigen
Bent u getuige geweest van deze mishandeling of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via het nummer 0800-7000.

Bromfietser ten val
's-Gravenzande - Agenten kregen woensdag 6 oktober omstreeks 17.50 uur de melding dat er op de Naaldwijkseweg een bromfietser was aangereden door een auto. Ter plaatse bleek het verhaal iets anders in elkaar te steken. De bromfietser, een 60-jarige man uit 's-Gravenzande, reed over de Naaldwijkseweg en had zijn rechter knipperlicht aan staan en leek te gaan afslaan. De bestuurster van een personenauto, een 54-jarige 's-Gravenzandse, dacht daarom dat zij kon optrekken om de Beukenlaan over te steken en werd verrast door de bromfietser die plotseling toch rechtdoor reed. De bromfietser probeerde de personenauto nog te ontwijken, maar kwam hierdoor ten val. Nadat hij was nagekeken door ambulancepersoneel kon hij weer naar huis.

Politie zoekt getuigen overval
Zoetermeer De politie zoekt getuigen van een overval op een tankstation aan de Zuidweg. Donderdagoachtend 7 oktober omstreeks 09.35 uur liep een man het tankstation binnen en bedreigde de aanwezige medewerker met een wapen. Hij dwong de man tot afgifte van een geldbedrag en liep daarna het tankstation uit. Mogelijk liep de overvaller daarna weg in de richting van het tunneltje in de Rokkeveensweg. De politie startte direct een onderzoek naar de verdachte. Hij werd echter in de directe omgeving niet meer aangetroffen.

Oproep getuigen
Bent u getuige geweest van deze overval of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via het nummer 0800-7000.