Gemeente Haren

Voorontwerpbestemmingsplan Onnen

Inspraak

07/10/2010

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 28 september 2010 hebben ingestemd met het voorontwerpbestemmingsplan Onnen. Het voorontwerpbestemmingsplan wordt op grond van artikel 150 van de gemeentewet en de gemeentelijke inspraakverordening vrijgegeven voor inspraak. Vanaf vrijdag 8 oktober tot en met donderdag 18 november 2010 ligt het voorontwerp ter inzage (6 weken).

Inhoud voorontwerpbestemmingsplan Onnen
Het voorontwerpbestemmingsplan voorziet in een eenduidige planologische regeling voor de gebruiks- en bouwmogelijkheden voor het gedeelte dat tot de bebouwde kom van Onnen wordt gerekend. De nu geldende maar verouderde plannen met uiteenlopende regelingen worden met het nieuwe bestemmingsplan vervangen. Daarnaast is het in 2005 vastgestelde nieuwbouwplan Bareldsteeg opgenomen in dit plan.

Terinzagelegging
Het voorontwerpbestemmingsplan Onnen ligt tijdens openingsuren ter inzage bij de receptie van Publiekszaken op het gemeentehuis, Raadhuisplein 10 te Haren. Ook is een exemplaar van het bestemmingsplan in te zien in de Tiehof, Bakkersweg 4 in Onnen. Het voorontwerpbestemmings-plan is hiernaast te raadplegen en op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijke of mondelinge inspraakreacties over het voorontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij het college van Burgemeester en wethouders (postbus 21, 9750 Haren). De reacties worden beoordeeld en kunnen leiden tot aanpassing van het voorontwerp. Hierna stelt het college het ontwerpbestemmingsplan vast. Ook het ontwerp wordt zes weken ter inzage gelegd. Hiertegen kan op dat moment een zienswijze worden ingediend.

Inloopavond
Op woensdag 20 oktober 2010, vanaf 20.00 uur is een inloopavond georganiseerd in de Tiehof, Bakkersweg 4 te Onnen. Tijdens deze inloop kunt u kennisnemen van het voorontwerpbestemmingsplan en is er gelegenheid om vragen te stellen over de regels, de plankaart en de vervolgprocedure. Ook is het mogelijk om een mondelinge reactie te geven.

Als u vragen heeft over de inspraak dan kunt u contact opnemen met de heer P.G. Teerhuis, telefoonnummer (050) 5339941, p.g.teerhuis@haren.nl.

Haren 7 oktober 2010

Burgemeester en wethouders van Haren
mr. M. Boumans MPM, burgemeester
mr. E.M. van Koldam, secretaris