Nederlandse automobilist loopt meer kans op motorschade dan Belgische

07/10/2010 10:45

ExxonMobil

Nederlandse automobilist loopt meer kans op motorschade dan Belgische

Nieuwe Mobil 1 New Life verpakkingen maken keuze consument gemakkelijker


- Autobezitters weten niet welke olie te kiezen


- Belgen laten bijvullen en vervangen liever over aan garage

Breda, 7 oktober 2010 - Een ruime meerderheid van de autobezitters (58%) in Nederland en België weet niet welke olie ze moeten gebruiken voor hun motor. Voor het bijvullen en vervangen van de olie gaan de Belgen vaker naar de garage dan de Nederlandse automobilist, die er liever voor kiest dit zelf te doen. En dat terwijl autobezitters aangeven motorschade te verwachten wanneer er geen of onjuiste olie wordt bijgevuld. Dit blijkt uit een onderzoek van olieproducent ExxonMobil onder meer dan 500 Belgische en Nederlandse consumenten.

Welke olie?

Volgens de experts van ExxonMobil mogen de Nederlanders een voorbeeld nemen aan de Belgen. Yves Van der Sypt, Automotive Manager bij ExxonMobil in de Benelux: "De professional biedt garantie. Wij adviseren automobilisten ook altijd een liter olie bij de hand te hebben voor als het oliepeil te laag blijkt te zijn. De Mobil 1 New Life 0W-40 is geschikt voor bijna alle auto's. De nieuwe verpakking maakt het de consument bovendien gemakkelijker om de juiste motorolie te kiezen."

Zuinige Hollanders?

De Belgische autobezitter laat het vervangen van de olie over aan de professional. Slechts 1 op de 10 Belgen (11,7%) vervangt zelf de olie. Van de Nederlanders vervangt maar liefst 1 op de 5 (20.1%) zelf de olie. Voor de aanschaf van olie is voor 85% van de Belgen de garage hiervoor de aangewezen plek. Bij Nederlanders is de garage minder populair. Zij koper vaker dan de Belgen hun olie bij de autoshop, benzinestation of supermarkt.

Motorschade

Ongeveer de helft van de autobezitters controleert het oliepeil slechts één keer per half jaar of nog minder vaak. Zorgwekkender is het dat slechts een op de vijf direct actie onderneemt als blijkt dat het oliepeil te laag is. Het bijvullen van motorolie wordt vaak (78%) enkel bij de grote of kleine beurt gedaan. Van der Sypt:"Het grootste gevaar van een te laag oliepeil is dat de motor beschadigd wordt door direct contact tussen metalen onderdelen".

Over het onderzoek

ExxonMobil, bekend als producent van Mobil motoroliën, deed onderzoek naar de kennis op het gebied van motorolie onder 527 Nederlandse en Belgische mannen en vrouwen. Dit ter ondersteuning van de introductie van haar nieuwe Mobil 1 New Life 0W-40 productlijn. De respondenten werd gevraagd naar hun gedrag en kennis op het gebied van motorolie.

Over ExxonMobil

Al meer dan 130 jaar vertrouwen onze klanten op de smeermiddelen van ExxonMobil. ExxonMobil producten worden wereldwijd verkocht in bijna 200 landen en gebieden en staan bekend om hun prestatie, innovatie en expertise. De term "ExxonMobil" wordt gemakshalve gebruikt; deze term kan verwijzen naar ExxonMobil Corporation of naar een van de hieraan verbonden maatschappijen.