Politie Groningen

Donderdag 7 oktober 2010

Provincie Groningen, 07-10-2010

Politie onderzoekt overval kledingzaak

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar een overval op een kledingzaak aan de Meeuwerderweg in Groningen. Een onbekende, ca. 35-jarige man, kwam woensdagmiddag rond 15:45 uur de winkel binnen en bedreigde de 19-jarige medewerkster met een scherp voorwerp. Nadat hij een geldbedrag had buitgemaakt, ging hij er vandoor in de richting van het Winschoterdiep. De verdachte heeft een blanke huidskleur, is ca. 1.70 a
1.80 m. lang, blond stekelhaar en droeg een lichte spijkerbroek en een crèmekleurige jas. Hij reed op een lichtkleurige damesfiets met bonte kleuren. Het signalement van de overvaller komt overeen met recente overvallen op kledingzaken in de binnenstad. Het roofcoördinatieteam is op zoek naar getuigen. Mensen, die iets van de overval en/of de overvaller hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen. Getuigen kunnen bellen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 (gratis).

Agent trekt wapen

GEMEENTE VLAGTWEDDE - De politie heeft woensdagnacht in een dorp in de gemeente Vlagtwedde een 30-jarige man aangehouden bij zijn woning. De moeder van de man belde de politie, omdat de man alles kort en klein sloeg. Toen agenten bij de woning kwamen, zagen zij dat de man een bijl in zijn handen had. Hij liep hiermee op zijn moeder af. Een agent schreeuwde dat hij het wapen moest laten vallen. De man draaide zich om en kwam met de bijl in zijn handen op de agent aflopen. De agent schreeuwde meerdere keren dat hij het wapen moest laten vallen. Daar gaf hij in eerste instantie geen gehoor aan. De agent trok zijn wapen en schreeuwde meerdere keren dat hij de bijl moest laten vallen. Dat deed hij uiteindelijk. De verdachte werd ingerekend. De politie maakt proces-verbaal op en het huiselijk geweld traject wordt gestart.

Dwarse man aangehouden

HOOGEZAND De politie heeft woensdagmorgen een 35-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Agenten reageerden op een melding van een vervelende bezoeker in het gemeentehuis aan de Haydenlaan in Hoogezand. Dienders stuurden de man weg omdat hij ruzie maakte met een medewerkster. De Hoogezandster weigerde dit en bleef staan. Hij gedroeg zich bovendien provocerend naar één van de agenten. Ondanks meerdere waarschuwingen ging de man niet weg. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De amokmaker mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden voor poging inbraak telefooncel

GRONINGEN- De politie heeft woensdagmiddag een 40-jarige man uit Groningen aangehouden. Een getuige zag hoe de Stadjer een telefoon in een cel probeerde open te breken. Agenten in burger zagen hoe de man met een mesje en een ijzerdraadje geld uit de telefoon probeerde te peuteren. Tijdens zijn aanhouding vond de verdachte het ook nog nodig om de dienders te beledigen. De verdachte moest mee naar het politiebureau. Hij is voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudtstraat. De politie onderzoekt de zaak.

Vrachtwagen gekanteld bij verkeersongeval

MIDWOLDA - Een 55-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zwolle is woensdagmorgen met zijn vrachtwagen gekanteld. De man reed met zijn vrachtwagen en aanhanger over de Gereweg in Midwolda. Vermoedelijk is een container, die op de aanhangwagen stond, gaan schuiven. De chauffeur verloor hierbij de controle over de vrachtauto. Hij kwam met de wielen in de berm terecht. Hierbij kantelde de hele
vrachtwagencombinatie. Een stilstaande bestelauto, die stilstond, werd hierbij geraakt. De chauffeur kwam met de schrik vrij. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Duo met softdrugs aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond een 20- jarige man en een 29-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. Agenten zagen het duo rijden op de Doornbosheerd en controleerden hen. Toen de dienders de portier van de auto opentrokken roken zij een penetrante weedlucht. De man die als passagier in de auto zat was afwezig en had hij rode ogen en kleine pupillen. Een 9-jarige kind, die achterin de auto zat, kon ook meegenieten van de weedlucht. Bij onderzoek werden elf zakjes met softdrugs gevonden. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor konden zij weer gaan. De drugs werden in beslaggenomen. De politie maakt proces verbaal op.

Jonge winkeldief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond een 13-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. Bedrijfsbeveiligers van een warenhuis in de Herestraat hadden gezien dat de jongeman een jas ter waarde van 245 euro in een tas had verborgen en deze niet afrekende aan de kassa. Hij werd overgedragen aan de politie. De winkeldief bekende de diefstal en deed afstand van de jas. De politie heeft zijn begeleiders ingelicht en maakt proces-verbaal op.

Stadjer slaat straatrovers van zich af

GRONINGEN - Een 28-jarige man uit Groningen is donderdagmorgen, omstreeks 04:00 uur, bijna het slachtoffer geworden van een beroving. De Stadjer fietste over het bruggetje van de Barmaheerd in de richting van de Godekenheerd in Groningen. Plotseling werd hij door twee onbekende mannen aangevallen. De straatrovers werkten het slachtoffer tegen de grond gewerkt en eisten zijn portemonnee. Omdat de Stadjer behoorlijk van zich afsloeg gingen de rovers er zonder buit vandoor. Het slachtoffer raakte bij het incident licht gewond. Van hem wordt een aangifte opgenomen. Het roofcoördinatieteam stelt een nader onderzoek in naar het incident.

Tweetal aangehouden na vernielingen

GRONINGEN - De politie heeft woensdagnacht twee mannen (19 en 23 jaar ) uit Norg en Groningen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Gealarmeerde agenten reageerden op een getuigenmelding van twee vernielende mannen in de omgeving van de Prinsesseweg in Groningen. Na onderzoek bleek dat het duo een aantal lantaarnpalen en een fiets met een bakstenen hadden vernield. Agenten gingen op basis van het verstrekte signalement op zoek naar de verdachten. Zij wisten het duo even later in een bushokje aan de Zonnelaan in te rekenen. De verdachten werden voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Zij zullen vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Botsende fietsster in gezicht geslagen

GRONINGEN - De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een 19-jarige vrouw uit Groningen. De Groningse fietste van de Vismarkt naar de Stoeldraaierstraat toen ze op de kruising in botsing kwam met een fietser achter haar. De vrouw bood de man haar excuses aan, maar dit werd beantwoord met een vuistslag in haar gezicht. De Groningse liep hierdoor een dikke wang en afgebroken tand op. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Woensdag controleert de politie op de volgende plaatsen:

* N33, tussen Bareveld en aansluiting A7, algemene controle
* N366, tussen Veendam en Stadskanaal, algemene controle

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde woensdag op diverse plaatsen op snelheid.
* Groningen, Gotenburgweg: aantal geregistreerde voertuigen: 697, aantal overtredingen: 81, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Marum, Hoornweg: aantal geregistreerde voertuigen: 60, aantal overtredingen: 1 (niet dragen gordel), maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2209, aantal overtredingen: 65, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

* Groningen,Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2078, aantal overtredingen: 424, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.