Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 7 oktober 2010

Alkmaar valt in de prijzen voor 'Alkmaar heeft Antwoord'

Woensdag 6 oktober zijn de landelijke Antwoord© Awards uitgereikt. Uit de 65 nominaties werden 10 winnaars gekozen. Gemeente Alkmaar viel hierbij in de prijzen voor het project 'Alkmaar heeft Antwoord'.

Gemeente Alkmaar werd genomineerd voor haar proactieve houding in het Antwoord-traject. Alkmaar is voorloper op het gebied van dienstverlening; de gemeente staat momenteel op de zevende plaats in de landelijke ranglijst van goede dienstverlening. Doorslaggevend voor de prijs was dat de gemeente Alkmaar als voorbeeld dient voor andere gemeenten; hen graag adviseert, inspireert en helpt met de optimalisering van het Antwoord-concept.

De jury, bestaande uit Ingrid van Engelshoven (juryvoorzitter en wethouder Onderwijs en Dienstverlening gemeente Den Haag), David Jongen (lid Raad van Bestuur UWV), Tof Thissen (directeur KING), Karel van Hengel (directeur Publieksdiensten gemeente Dordrecht) en Robert Jansen (programmadirecteur ICTU programma e-Overheid voor Burgers), mocht 10 Antwoord Awards uitdelen. "Ik vond het een erg lastige keuze, omdat er zoveel inspirerende nominaties tussen zaten", aldus David Jongen. "Het is goed en stimulerend om te zien dat er zo veel mensen en organisaties zijn die werk maken van het verbeteren van hun dienstverlening. Bij het lezen van de inzendingen werd duidelijk dat met het Antwoord-project onomkeerbare stappen worden gezet om dienstverlening van de gemeenten op een hoger niveau te brengen."

Alkmaar heeft Antwoord
Het project 'Alkmaar heeft Antwoord' is gericht op dienstverlening aan de inwoners van de gemeente. Onderdeel van het Antwoord-project is om via verschillende kanalen optimaal bereikbaar te zijn voor inwoners. In Alkmaar staat het digitale kanaal voorop: vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week is het digitale loket geopend. Ook het nieuwe telefoonnummer, 14 072, is onderdeel van de verbetering van de dienstverlening en dus van project 'Antwoord'.