Siemens

Persbericht

201010. 343

Den Haag, donderdag 7 oktober 2010

IHC Dredgers geeft Siemens opdracht voor elektrotechnische uitrusting snijkopzuiger

IHC Dredgers uit Kinderdijk heeft Siemens Industry Solutions uit Den Haag opdracht gegeven voor de levering van een elektrotechnische scheepsinstallatie. Het gaat daarbij om de energieopwekkings- en
-verdeelinstallatie, alsmede de elektrotechnische componenten voor de hoofdbagger-equipment van de nieuw te bouwen zelfvarende snijkopzuiger Ambiorix.

De Ambiorix wordt op scheepswerf De Merwede in Hardinxveld gebouwd voor eindklant DEME, een van de grootste baggerbedrijven van België. Het is een zusterschip van de eerder opgeleverde dArtagnan. Mede door de goede ervaringen met het elektrotechnisch uitrusten van de d Artagnan heeft Siemens ook de opdracht voor de Ambiorix gekregen.

De leveringsomvang voor Siemens bestaat uit de hoofd- en hulpgeneratoren, het middenspanningsschakelbord, de regelbare aandrijvingen voor baggerpomp, boegschroef en snijkoppen, alsmede de transformator voor het boordnet, de transformatoren en motoren voor de lieren en de motor met softstarter voor de jetpomp. Tot de opdracht behoort naast de levering van bovengenoemde componenten eveneens de engineering, projectleiding en inbedrijfstelling.

De installatie wordt in het eerste kwartaal van 2012 door Siemens aan IHC Dredgers opgeleverd.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry Solutions, Martien Koornneef
Telefoon: +31 (0)70 333 3223
E-mail: martien.koornneef@siemens.com
Internet: http://www.industrysolutions.siemens.com/marine/en/

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Persvoorlichting: Bernard H. Bos
Telefoon: +31 (0)70 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com