Politie Limburg-Noord

Hennepcontroles Weert


Datum: 7-10-2010
Tijd bericht: 10:38
Plaats: Weert
Op dinsdag en woensdag vonden in de gemeente Weert controles plaats in het kader van de projectmatige aanpak van de hennepteelt.

In een woning aan de Servilliusstraat werd een in werking zijnde hennepkwekerij met 89 planten aangetroffen. Ook de stroom werd op illegale wijze verkregen. Er zijn geen verdachten aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. In een woning aan de Brederostraat werd op zolder hennep gedroogd. Door de bewoner werd afstand gedaan. In een tuin van een woning aan de Louis de Beerenbrouck werden hennepplanten in de tuin van genoemde woning in beslag genomen, ook in de woning werd gedroogde hennep aangetroffen. Hiervan zal eveneens proces-verbaal worden opgemaakt.

Tevens werden er op diverse adressen controles en hercontroles uitgevoerd in het kader van de opiumwet. De controles vonden plaats met de sociale recherche en met energieleveranciers. In de toekomst zullen soortgelijke controles regelmatig worden uitgevoerd. De politie kwam de meldingen op het spoor door anonieme tips en meldingen bij Meld Misdaad Anoniem.

2010099443