Gemeente Vlaardingen


Verbod tot samenscholen tussen Joubertstraat en Schoutplein

07-10-2010 |
Burgemeester Bruinsma heeft een samenscholingsverbod ingesteld in het openbare gebied tussen de Joubertstraat en het Schoutplein en voor een deel van het Veerplein ter hoogte van de fietsenstalling (tegenover de ingang van de parkeergarage Liesveld). Dit verbod gaat donderdag 7 oktober in.
Het samenscholingsverbod houdt in dat het verboden is om in het gebied te verblijven in een groep van meer dan vier personen, indien dit leidt tot een verstoring van de openbare orde. Met het samenscholingsverbod hebben de politie en de Lichtblauwe Brigade een handvat om de veiligheid in het genoemde gebied te verbeteren.

Hangplek
Al ruim een jaar wordt de betreffende locatie gebruikt als hangplek door een groep jongeren. Deze groep jongeren belemmert regelmatig de doorgang naar de Albert Heijn, intimideert voorbijgangers en bedreigt het personeel van de Albert Heijn. Ook fietsen en roken zij regelmatig in de supermarkt. Het veiligheidsgevoel is hierdoor gedaald bij de bezoekers van het winkelcentrum, het personeel en de omwonenden. Eerdere pogingen om het gedrag van deze groep te veranderen zijn mislukt. De burgemeester heeft een gesprek gehad met de hangjeugd en hun ouders. Ook de politie en het Jongerenwerk hebben ingezet op deze groep. De jongeren, van wie bekend is dat zij deel uit maken van de groep, hebben persoonlijk een brief van de burgemeester ontvangen. De brief voor de minderjarige jeugd is naar hun ouders gegaan.

Sancties
Wanneer het samenscholingsverbod wordt overtreden treden de politie en de Lichtblauwe Brigade handhavend op. Dat betekent dat jongeren onder de 16 jaar een boete kunnen krijgen van EUR 35,--. Voor jongeren boven de 16 jaar is de boete EUR 70,--. In geval van minderjarige overtreders kan ook een HALT-straf worden uitgedeeld.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000