Politie Utrecht

Persberichten Utrecht Stad, 11.10 uur

Utrecht, 07-10-2010

Inbraak bedrijf

UTRECHT - In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 oktober hebben twee mannen een inbraak gepleegd.

Rond 00.30 uur kreeg de politie een melding binnen van een inbraak aan de Louis Couperusstraat. Ter plaatse zagen agenten in het gebouw twee mannen lopen. Ze zijn naar binnen gegaan, waarop de verdachten er vandoor gingen. Agenten wisten één van de twee, een 17-jarige jongen uit Utrecht aan te houden. De jongen is voor nader onderzoek ingesloten.

Aantreffen gestolen voertuig

UTRECHT In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 oktober troffen agenten een gestolen voertuig met twee inzittenden aan.

Rond 01.15 uur controleerden agenten tijdens de surveillance het kenteken van een auto op de Zuilense Ring. Het voertuig bleek als gestolen geregistreerd te staan, waarna agenten het voertuig staande hielden. De inzittenden, twee mannen van 22 en 19 jaar uit Vlijmen zijn aangehouden en de auto is in beslag genomen.

Getuigen oproep: beroving met geweld

UTRECHT Woensdagmiddag werd een vrouw mishandeld bij een beroving.

Rond 13.10 uur werden agenten naar het Diakonesse ziekenhuis gestuurd. Ter plaatse was een 48-jarige vrouw gewond aan haar hoofd en hand geraakt tijdens een beroving. De vrouw was voor een doktersafspraak in het ziekenhuis en zat nog even buiten in haar scootmobiel. Daar werd zij geslagen en beroofd door twee jongens.

Er is een summier signalement bekend van het tweetal:

Dader 1, is vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst, droeg een zwart jack, zwarte broek en witte gympen.

Dader 2, is Nederlands en droeg een donkergroen jack (type regenjack)

De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over deze beroving. Dus weet u meer over deze twee jongens, of was u rond dit tijdstip bij het Diakonesse ziekenhuis dan kunt u contact opnemen via 0900 88 44 met district Utrecht stad. U kunt ook anoniem contact opnemen via 0800 7000.

Inbreker op heterdaad

UTRECHT Woensdagochtend werd een auto-inbreker op heterdaad betrapt.

Rond 11.30 uur kregen agenten een melding binnen van een autodief op de carpoolplaats aan de J.M. Muinckkeijzerbrug. Getuigen hadden de man een ruit in zien slaan en hadden de politie gewaarschuwd. Met behulp van cameratoezicht konden agenten de man even later staande houden ter hoogte van het Grootmeesterplein. De man is naar het bureau gebracht voor verhoor.

Hennepkwekerij

UTRECHT Woensdagmiddag hebben agenten een hennepkwekerij ontdekt.

Rond 12.20 uur onderzochten agenten een woning aan de Montevideodreef, hier zou mogelijk een hennepkwekerij aanwezig zijn. In de woning troffen agenten een nog niet in werking gestelde kwekerij aan. De politie heeft een 32-jarige man uit Utrecht verhoord in verband met het onderzoek naar de kwekerij.

Gezochte man aangehouden

UTRECHT Agenten hielden dankzij de melding van een getuige op woensdag 6 oktober een man aan die onder andere voor verduistering werd gezocht.

Rond 17.00 uur kreeg de politie de melding van een getuige dat een man op de Mariaplaats liep, die gezocht werd voor verduistering bij een bedrijf waar hij had gewerkt. Meerdere politie-eenheden gingen die kant op. Door cameratoezicht werd de man opgepikt, waardoor hij vanaf de Mariaplaats via diverse straten kon worden gevolgd tot op het Achter Clarenburg, waar de agenten hem staande hielden.

De man, 27 jaar oud en afkomstig uit Zeist, bleek inderdaad als verdachte te worden gezocht voor verduistering in dienstbetrekking. Tevens had hij nog voor ruim 8000 euro aan vonnissen openstaan en moest hij nog vijftien dagen hechtenis uitzitten. De verdachte is aangehouden, zal ter zake de verduistering worden gehoord, moet de vonnissen betalen en de vijftien dagen uitzitten.