Vlaamse Overheid

Nieuwsbericht van de Vlaamse overheid van donderdag 7 oktober 2010

Vlaamse overheid lanceert interactieve website voor iedereen: discussieer mee op i-vlaanderen

Online meepraten over overheidsplannen? Op www.i-vlaanderen.eu kunt u dat vanaf nu.

Zien burgers en bedrijven overheidsdata als een goudmijn? Willen zij online kunnen meepraten over overheidsplannen?

Minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois: 'Deze website polst naar wat leeft bij de burgers en bedrijven rond een interactieve overheid. De website is gericht op zes specifieke groepen: de lerende Vlaming, de ondernemende Vlaming, de mobiele Vlaming, de innovatieve Vlaming, de sociaal actieve Vlaming en de zorgbehoevende Vlaming.'

Zij hebben elk hun eigen verwachtingen van de Vlaamse overheid. Een student kan nood hebben aan een volledige databank van masteropleidingen in Vlaanderen. Een vrijwilliger bij een jeugdbeweging heeft dan weer baat bij een handig internetplatform met alle mogelijke subsidies voor activiteiten. Op www.i-vlaanderen.eu komen deze thema's aan bod in blogposts en inspirerende artikels, samen met goede voorbeeldcases uit eigen land en het buitenland, polls en opiniestukken.

Minister Bourgeois: 'Burgers en bedrijven kunnen op de site hun eigen ideeën en verwachtingen lanceren via een ideeënplatform. Op die manier wordt het programma van de rondetafel afgestemd op de actuele noden, vragen en bedenkingen van burgers en bedrijven.'

Op 17 december organiseert minister Bourgeois een rondetafel in het kader van Vlaanderen in Actie rond het thema i-vlaanderen, de Vlaamse overheid interactief. De centrale vraag op deze rondetafel zal zijn: hoe kan de Vlaamse overheid dankzij interactiviteit, internet en ICT komen tot een efficiëntere en effectievere dienstverlening voor burgers en bedrijven?

De website i-vlaanderen werd ter ondersteuning van deze rondetafel in het leven geroepen. Tegen 17 december zal iedereen er al drie maanden lang zijn mening en suggesties kwijt kunnen. De website start met een inleiding van Geert Bourgeois, Vlaams minister van Bestuurszaken en een opiniestuk van Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder van UNIZO.