Politie Drenthe

Donderdag 7 oktober 2010

Provincie Drenthe , 07-10-2010

Politie houdt reconstructie zedenonderzoek

MEPPEL Woensdagavond heeft de politie het Ringpark enkele uren afgezet in verband met een reconstructie. Leden van het onderzoekteam, onder wie rechercheurs en forensisch medewerkers, hebben een deel van het park opnieuw onderzocht. Het betreft het gedeelte waar afgelopen zaterdagnacht een meisje werd verkracht. Bij een deel van dit onderzoek was het 16-jarig slachtoffer aanwezig. De afzetting heeft enkele uren geduurd.

Man aangehouden na steekpartij

EMMEN De politie heeft woensdagmiddag een 47-jarige man uit Erica aangehouden na een steekpartij. De man wordt ervan verdacht een 41-jarige man uit Emmen te hebben neergestoken op de Ekselerbrink. De twee hadden voorafgaand aan de steekpartij ruzie. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding is geweest van de ruzie. Het slachtoffer werd met een steekwond overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte ging er vandoor en kon later op de dag door de politie worden aangehouden. De verdachte werd ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie zoekt getuigen vernieling

EMMEN Woensdag tussen 11.30 en 12.00 uur is aan het Hemaplein een auto vernield. In de auto zaten twee mannen die onenigheid met elkaar kregen. Daarop stapte de een uit en trapte een aantal keren tegen de auto en ging er vandoor. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Deze worden verzocht om te bellen met 0900 8844.

Inbraak zwembad opgelost

GIETEN Met de aanhouding van twee verdachten is de inbraak in zwembad Het Zwanenmeer aan de Oude Groningerweg opgelost. Op 17 juni werd hier s nachts ingebroken en er werd een geldla uit de kassa gestolen en een beeldscherm. Na onderzoek, waarbij beeldmateriaal van de verdachten kon worden gebruikt, kwam de politie uiteindelijk terecht bij de twee verdachten. Het gaat om een 29-jarige man uit Hoogeveen en een 25-jarige man uit Havelte. Ze zijn op 5 oktober aangehouden en hebben bekend dat ze de inbraak hebben gepleegd. Ze zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Verdachte met gestolen spullen aangehouden

HOOGEVEEN Woensdagmorgen heeft de politie een 32-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Hij stond met een auto met aanhanger op de carpoolplek aan de Alteveerstraat. Toen agenten dit van nabij gingen bekijken troffen ze een aanhangwagen aan met stroomkabels. Kort daarvoor was een aanhanger met stroomkabels gestolen, zo was bij de agenten bekend. Het bleek om deze gestolen spullen te gaan, waarop de man werd aangehouden. De aanhanger met kabel is, net als de vrachtauto van de man, in beslag genomen. Hij is ingesloten voor een nader onderzoek.

Rijden zonder rijbewijs

TYNAARLO Woensdagmiddag trokken surveillerende agenten het kenteken na van een auto die over de ||Zuidlaarderweg reed. Omdat de APK was verlopen zetten ze de auto aan de kant. Bij de controle bleek dat de bestuurster, een 36-jarige vrouw uit Tynaarlo, reed zonder geldig rijbewijs. Voor beide zaken wordt proces-verbaal opgemaakt.

Boetes uitgedeeld voor onjuist vervoer kinderen in auto

ZUIDLAREN Woensdagmorgen heeft de politie samen met Veilig Verkeer Nederland een controle gehouden bij de school aan de Larikslaan. De controle richtte zich vooral op de manier waarop kinderen in de auto worden vervoerd. Tegen drie ouders is proces-verbaal opgemaakt omdat ze de kinderen niet op de voorgeschreven wijze vervoerden.

Auto in de sloot

MEPPEL Woensdagmiddag is een 18-jarige automobilist uit Nunspeet met zijn auto in een sloot terecht gekomen. Ter plekke troffen agenten een auto aan in een sloot langs een doodlopende weg langs de A32. De man was in een bocht de macht over het stuur kwijtgeraakt. De man en een 18-jarige bijrijder uit Nunspeet raakten niet gewond en wisten zelf uit de auto te komen.

Politie houdt man aan

BEILEN De politie heeft woensdagmiddag een 40-jarige man uit Ruinen aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn vriendin te hebben bedreigd na onenigheid. Hij had haar met zijn auto klem gereden op de A28 en haar daarna bedreigd. De vrouw belde de politie en de man werd even later aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Man aangehouden na aanrijding

BEILEN De politie heeft woensdagavond een 66-jarige automobilist uit Beilen aangehouden. De man was met zijn auto tegen een paal bij een spoorwegovergang gereden bij de Oosterstraat. Na de aanrijding had de man de plaats van het ongeval verlaten. Agenten troffen de man even later aan en hij werd aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding. Na een blaastest bleek de man alcohol te hebben gedronken. Via een ademanalyse scoorde de 660 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.