Gemeente Urk

Jan en Co van Slooten winnen Vrijwilligersprijs 2010

Maandag 4 oktober reikte wethouder van cultuur Geert Post bij de Skuil, gebouw van het JOW, de Vrijwilligersprijs 2010 uit aan Jan en Co van Slooten, vrijwilligers bij de Stichting Jeugd Opvang Werk.

Zij hebben volgens de jury een belangrijke en aantoonbare bijdrage geleverd aan de lokale samenleving. De Vrijwilligersprijs, bestaande uit ⬠1000,-, is vorig jaar geïntroduceerd in de gemeente Urk en wordt jaarlijks uitgereikt als blijk van waardering. Elk jaar wordt op basis van een wisselend thema een winnaar gekozen. Dit jaar was het thema voor de prijs jeugd- en jongerenwerk.

Â

Vrijwilligersechtpaar

De jury heeft uit de inzendingen van de Urker bevolking het vrijwilligersechtpaar Van Slooten als winnaar gekozen. Zij zijn al jarenlang actief voor de stichting JOW. Jan van Slooten is geruime tijd bestuurslid en vaak te vinden in de Skuil. Hij is daarmee de link tussen het bestuur en het werkveld. Jan en Co hebben een open hart voor de Urker jeugd en zijn betrokken bij alles wat er voor en achter de schermen voor de jeugd gebeurt. De jury heeft het echtpaar Van Slooten gekozen omdat het zo bijzonder is dat het echtpaar Jan en Co van Slooten zich al zo'n lange tijd inzet voor het jeugd- en jongerenwerk. Hun inzet is van grote waarde voor het JOW. Hun activiteiten hebben een heel persoonlijke en directe uitwerking op de jongeren en het werk van het JOW. De prijs van ⬠1000,- is voor Stichting JOW, het echtpaar van Slooten mag mede besluiten voor welk project het bedrag wordt ingezet.

Â

Doel

Het doel van de prijs is het erkennen van het belang en het stimuleren van het vrijwilligerswerk door organisaties, instellingen, groepen en projecten op Urk. Bij vrijwilligerswerk gaat het om een initiatief van burgers of professionele instellingen waarbij iedereen onbetaald en vrijwillig meewerkt aan activiteiten ten gunste van Urk op sportief, sociaal, christelijk of cultureel gebied. De gemeente riep alle inwoners van Urk op om een organisatie of groep die in aanmerking kwam voor de prijs door te geven aan de gemeente. Vorig jaar werd de prijs uitgereikt aan de Stichting âDoe een wensâ.