Sint Franciscus Gasthuis


* 07 okt 2010

Slimme contractvorm leidt tot kwaliteitsverbetering, besparing en efficiëntie voor Sint Franciscus Gasthuis

Op dinsdag 5 oktober 2010 ondertekende het Sint Franciscus Gasthuis een contract met CleanLeaseFortex voor het logistieke proces en de reiniging van de dienstkleding en de reiniging en verhuur van het bed en badgoed in het ziekenhuis. Door de bundeling van inkoopkracht met bedrijf Zorgservice XL en inzet van inhoudsdeskundigheid is deze slimme contractvorm tot stand gekomen. Hiermee is een win-win situatie bereikt voor de organisaties; kwaliteitsverbetering, besparing en efficiëntie voor het Sint Franciscus Gasthuis en gegarandeerde continuïteit voor CleanLeaseFortex.

[Contracttekening%20CleanLeaseFortex%20en%20Zorgservice%20XL_internet.JPG?hid =img;ar=0] Integrale textielverzorging

Met ingang vanaf 1 december 2010 is het logistieke proces, de reiniging van de dienstkleding en de reiniging en verhuur van het bed en badgoed, opnieuw uitbesteed aan CleanLeaseFortex, een bedrijf dat textiellogistieke diensten levert voor onder andere de gezondheidzorg. In december 2010 neemt het Sint Franciscus Gasthuis tevens nieuwe kleding in gebruik, die wordt uitgegeven door middel van een nieuwe kledinguitgifte automaat dat het ziekenhuis zelf heeft aangeschaft.

Zorgservice XL

Inkoop- en logistiek bedrijf Zorgservice XL speelde een belangrijke rol bij de contractering. Om kostenbesparing en efficiëntie te realiseren, is het bedrijf verantwoordelijk voor de totale inkoop van de verbruiksgoederen en investeringen van drie samenwerkende ziekenhuizen: het HagaZiekenhuis (Den Haag), de Reinier de Graaf Groep (Delft) en het Sint Franciscus Gasthuis (Rotterdam). De drie contracten voor textielverzorging van de ziekenhuizen hebben nu dezelfde einddatum, zodat Zorgservice XL de activiteiten voor een volgende periode voor de drie ziekenhuizen gezamenlijk kan aanbesteden.