Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 07-10-2010

Agressieve man (31) dreigt en steekt met mes

WAALWIJK: Naar aanleiding van een steekpartij arresteerde de politie een 31-jarige man uit Sprang-Capelle. Het geweld vond plaats op woensdagavond 6 oktober 2010 voor een woning in de Grotestraat.

Rond de klok van elf uur zag een 16-jarige jongen dat er iemand tegen de woonkamerruit van spuugde. De jongen was op dat moment zelf in de woning en hij waarschuwde zijn ouders. Samen met zijn vader ging hij verhaal halen. Toen ze de spuwer vroegen wat de bedoeling was reageerde de verdachte verbaal agressief. Gelijktijdig voelde de 16-jarige jongen dat hij in zijn rechter arm werd gestoken. De dader ging ervandoor en liet daarbij een scooter achter.
Via het kenteken werd eerst de eigenaar van de scooter en vervolgens ook de berijder van de scooter achterhaald. De verdachte bleek zich te bevinden in een woning in Sprang-Capelle. Toen de politie daar arriveerde, kondigde de verdachte direct aan dat hij niet mee zou gaan. Verder dreigde hij iedereen die binnen zou komen, te zullen neersteken. Hij voegde daad bij het woord door een raam kapot te slaan en tot twee keer met een slagersmes op een agent in te steken. Dat deed hij toen de agent de voordeur wilde openbreken. De agent kon de stekenbewgingen afweren met een breekijzer en raakte niet gewond. Via het open raam werd de verdacht vervolgens bespoten met peperspray, waarna hij onder controle kon worden gebracht. Na zijn arrestatie werd hij ingesloten in het politiebureau.
Het 16-jarige slachtoffer moest naar het ziekenhuis om de snee te laten verzorgen. Hij kreeg zes hechtingen. Zowel het slachtoffer als de politieagenten deden aangifte van bedreiging en (poging tot) zware mishandeling.

Inbrekers overlopen

OOSTERHOUT: Op donderdag 7 oktober 2010 om 03.40 uur werd twee inbrekers overlopen toen zij probeerden in te breken in een café aan de Leijsenhoek in Oosterhout. De barman was nog in het café aan het opruimen toen hij de inbrekers binnen zag en hoorde komen. De daders renden weg richting Strijenstraat. Ze lieten op hun vlucht een scooter en een breekijzer achter. De politie stelt een onderzoek in. De scooter had overigens geen kenteken of framenummer. Er werd niets gestolen.

Dronken tegen een boom: politie neemt rijbewijs in

RIJSWIJK (NB): De politie behandelde in de nacht van woensdag 6 oktober op donderdag 7 oktober 2010 een verkeersongeval op de Almweg in Rijswijk (gemeente Woudrichem). Omstreeks 00.15 uur was daar een automobilist met zijn auto tegen een boom beland. Er was alleen schade aan de auto en de boom. Er raakte niemand gewond. De 24-jarige bestuurder (afkomstig uit Oosterhout) had alcohol gedronken. Om die reden werd hij gearresteerd. De man moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 605 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten vorderden zijn rijbewijs in maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 6 uur opgelegd. De verdachte is om uur weer in vrijheid gesteld.
Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Drie jongens opgepakt voor baldadigheid

RAAMSDONK: Drie jongens uit Raamsdonk werd door de politie
gearresteerd. Dat gebeurde nadat ze op het Stadhoudersplein schade hadden veroorzaakt. Buurtbewoners waren het gedrag van het trio beu en hadden de politie ingeschakeld. De knapen (14, 15 en 16) hadden met stenen gegooid waardoor bij drie woningen schade was ontstaan. Er waren deukjes in rolluiken veroorzaakt en kozijnen beschadigd. Verder was er ook een ruit gesneuveld. De knullen werden overgebracht naar het politiebureau te Geertruidenberg. Daar zijn ze verhoord en werden hun ouders ingelicht.
In overleg met het Openbaar Ministerie, Bureau Halt en de ouders wordt gekeken naar een passende straf. Uiteraard draait het drietal op voor de ontstane schade.

Politie ruimt hennep bij integrale controle

OOSTERHOUT: Woensdag 6 oktober 2010 hield de politie een gezamenlijk controle uitgevoerd met de
de Vreemdelingenpolitie, de Belastingdienst, Arbeidsinspectie en medewerkers van de gemeente Oosterhout. In het middaggedeelte werden een viertal locaties bezocht waarvan vermoed werd dat er hennep gekweekt werd. Op drie adressen (Vreeburg, Melis Stokelaan, Willem Dreeslaan) werden hennepkwekerijen aangetroffen. In totaal werden 13.500 stekjes aangetroffen en in totaal 350 plantjes. Deze plantjes en alle bijbehorende attributen zijn ter plaatse vernietigd. Bij twee woningen was er niemand thuis. Op de Vreeburg zijn twee verdachten aangehouden: een39-jarige man uit Goirle en een 40-jarige man uit Gilze.
Tegen alle verdachten wordt proces verbaal opgemaakt vanwege
overtreding van de Opiumwet. In de avonduren zijn diverse
horecagelegenheden bezocht en gecontroleerd op diverse wetgeving en vergunningen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 07-10-2010 13:50 | © Regio Midden en West Brabant |