Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 7 oktober

Alkmaar, 07-10-2010 o 14.00 uur

Brand in schuur

Heerhugowaard, woensdag 6 oktober

Woensdagmiddag woedde er een brand in een schuur aan de Rustenburgerweg. De brand brak uit rond 14.05 uur. De stier die in het pand stond bleef ongedeerd. Een caravan die in de schuur stond opgeslagen ging verloren. Rond 15.15 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Bij de brand kwam asbest vrij. De brandweer onderzoekt nog wat het verspreidingsgebied van de stof is geweest en wat voor maatregelen er moeten worden genomen om dit op te ruimen. De schuur brandde uit en een gedeelte van het dak stortte in.

Twee gewonden bij aanrijding

Wognum, woensdag 6 oktober

Bij een aanrijding op de Hoornseweg vielen woensdagmiddag twee gewonden. Rond 14.40 uur reed een 55-jarige automobiliste uit Wognum over deze weg. Zij hield niet voldoende rechts en raakte de auto van 58-jarige automobiliste uit Wognum, die uit tegenovergestelde richting kwam. Een 48-jarige automobilist uit Berkhout die achter de 58-jarige vrouw reed, botste tegen de zijkant van haar voertuig doordat de voertuigen door de botsing rondslingerden. De 55-jarige automobiliste moest door de brandweer uit haar voertuig worden bevrijd. Zij werd gewond aan nek, schouders en wervels naar het ziekenhuis vervoerd. De 58-jarige bestuurster werd met schouderletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Inbrekers aangehouden na achtervolging

Schagen/Uitgeest, donderdag 7 oktober

Een 21-jarige en 23-jarige man, beiden afkomstig uit Amsterdam, zijn donderdagochtend rond 00.30 uur aangehouden in Uitgeest. Agenten zagen de op de Hofstraat in Schagen een auto rijden met drie mannen erin. De auto en de inzittenden werden gecontroleerd.

Vlak daarna kwam er een melding binnen dat er was ingebroken bij een kledingwinkel in het Makadocentrum. Hier was een kluis weggenomen. Er werd direct verband gelegd met de auto die net staande was gehouden. Deze werd aangetroffen op de A9. Het voertuig reed echter zo hard dat deze nauwelijks bij te houden was. Er werd een stopteken gegeven, maar de bestuurder weigerde te stoppen. Het voertuig ging in de richting van Uitgeest en werd daar achtergelaten op de Parallelweg. De drie mannen vluchtten uit het voertuig.

Met een politiehond werd de omgeving afgezocht. Deze trof een voetspoor aan naar de waterkant. Eén van de mannen bleek in het Alkmaardermeer te liggen. Hij werd gesommeerd uit het water te komen. Hij werd aangehouden.

Een getuige had gezien dat een tweede verdachte uit het water was geklommen. Het waterspoor werd gevolgd. Dit liep naar een tuin. Hierin werd de andere verdachte aangetroffen.

In de achtergebleven auto werd de kluis aangetroffen die uit de kledingwinkel was ontvreemd. De politie doet onderzoek naar de derde verdachte.

Fietsster gewond na aanrijding

Hoogkarspel, woensdag 6 oktober

Een 13-jarige fietsster uit Hoogkarspel raakte woensdagmiddag rond 17.15 uur gewond na een aanrijding op de Kerspelweg. Een 43-jarige automobilist uit Hoogkarspel stond op deze weg te wachten achter een rij autos voor de verkeerslichten. De fietsster wilde de Kerspelweg oversteken maar had door de rij autos geen goed zicht op het kruisende verkeer. Toen zij overstak kwam de 43-jarige bestuurder achter een bestelwagen vandaan. De fietsster en de automobilist konden elkaar niet meer ontwijken. Het 13-jarige meisje liep neurologisch letsel op en werd overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam.

Heling fiets

Alkmaar, woensdag 6 oktober

Een 30-jarige Alkmaarder werd woensdgamiddga rond 14.30 uur aangehouden op de Prinses Julianalaan. De man reed op een damesfiets zonder ringslot. Dit was reden om het staande te houden. Bij het natrekken van het framenummer bleek de fiets vorige week gestolen te zijn. De man werd aangehouden voor heling.

Heling auto

Castricum, woensdag 6 oktober

Een 21-jarige man uit Castricum en een 19-jarige vrouw uit Heerhugowaard zijn woensdagmiddag rond 13.30 uur aangehouden op de Ramaerlaan. De twee lagen in de auto te slapen. Zij verklaarden dat de auto open stond en dat zij er toen in waren gestapt om te slapen. Het voertuig bleek echter twee maanden geleden gestolen te zijn vanuit Heerhugowaard. De man en de vrouw werden aangehouden voor heling.

Auto op skatebaan in brand

Julianadorp, donderdag 7 oktober

Donderdagochtend brandde rond 02.30 uur een auto uit die volledig in brand stond. De auto stond op de skatebaan aan het Vogelzand. Het voertuig moest door de brandweer worden geblust. Er was hier sprake van brandstichting.

Vier schuttingen in brand

Zwaag, woensdag 6 oktober

Op de Boterbloem zijn vier schuttingen in brand gestoken. De eerste brandmelding kwam woensdagochtend rond 06.30 uur binnen. Deze vond plaats bij een schutting van twee verschillende percelen. De politie hielp met het blussen van de brand. Er werd aangifte opgenomen van brandstichting.

De volgende melding kwam woensdagavond rond 22.10 uur. Hier werd een witte katoenen doek bij de schutting aangetroffen. Er was geprobeerd de schutting in brand te steken door middel van de doek. De bewoner was er echter op tijd bij en kon de brand met water blussen.

Later kwam er weer een melding dat er een schutting in brand stond. Nu werd er een flesje aangetroffen met witte katoenen doek erin. Dit werd veilig gesteld. Ook nu was de bewoonster er op tijd bij en kon de brand met water blussen.

Bestuurster gewond na onwel worden

Heerhugowaard, woensdag 6 oktober

Een 18-jarige automobiliste uit Heerhugowaard werd woensdagavond rond 19.15 uur naar het ziekenhuis overgebracht nadat zij tegen een aantal geparkeerde autos was gereden. De vrouw was onwel geworden en verloor hierdoor de macht over het stuur. Zij raakte twee geparkeerde autos. Eén hiervan liep forse schade op. De automobiliste werd met hevige buikklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Automobiliste raakt in de berm

Slootdorp, donderdag 7 oktober

Een 222-jairge automobiliste uit Den Helder werd donderdagochtend rond 00.45 uur naar het ziekenhuis overgebracht nadat zij met haar auto in de berm was geraakt. Zij schoot hierdoor over de weg en belandde tegen een boom. De vrouw werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Er was geen alcohol in het spel.

Bromfietser onderuit

Tuitjenhorn, woensdag 6 oktober

Een 18-jarige bromfietser uit waarland brak woensdagmiddag rond 17.55 uur zijn been op twee plaatsen. Hij ging op de Klaverdijk onderuit met zijn brommer door de bladeren en kastanjes die hier op de weg lagen. Hij gleed door en kwam onder de auto van een 27-jarige automobilist uit Nieuwe Niedorp terecht. Hij brak zijn been hierdoor op twee plaatsen en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Grote hennepkwekerij aangetroffen

Starnmeer, donderdag 7 oktober

In een stolpboerderij aan Middelweg werd donderdagochtend een professionele hennepkwekerij aangetroffen met circa 2000 planten. De planten waren verdeeld over vier ruimtes op de bovenverdieping. Er stonden in het pand twee aggregaten en een aantal dieseltanks om de aggregaten te vullen. De gemeente gaat over tot bestuurlijke aanpak. Dit houdt in dat de kosten van de ontmanteling worden verhaald op de verdachten. Ook zijn er in het pand een aantal vervoermiddelen in beslag genomen.

Er werden een man en een vrouw in de woning aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar en worden in verzekering gesteld.