Watersportverbond - KNWV

Najaarsselectie Talentplan afgerond

woensdag 6 oktober 2010

Na de laatste United 4 op de Roompot is de najaarsselectie voor de nieuwe E&I- en MGB-teams binnen het Watersportverbond
Talentplan afgerond.

Opvallende verschuivingen zijn vooral te zien binnen de nieuwe Making Good Better (MGB) teams waarin jeugd of junioren teams/zeil(st)er plekken hebben ingenomen die bedoeld waren voor de senioren. De jeugd is in opkomst en meldt zich massaal aan de top van de hoogste
talentprogramma's!

Teamsamenstellingen najaar 2010
Via de teampagina's van de Laser en 420/ 470 is de nieuwe samenstelling van de diverse teams, in volgorde van selectiestand, na te lezen. Zeil(st)ers die in aanmerking (willen) komen voor een plek in de talentteams kunnen controleren binnen welk team hun naam naar voren komt.

Excite & Inspire
De vernieuwde E&I teams zullen al a.s. weekend in Medemblik de training hervatten. Genoemde teams en zeil(st)ers wordt gevraagd voor 8 oktober de gewenste plek te bevestigen bij de coordinator Talentontwikkeling (koen.verhart@watersportverbond.nl).
9 oktober start voor alle E&I teams de training vervolgens om 10.00. MGB zeilers zijn altijd welkom om aan te sluiten bij een E&I training wanneer er geen apart programma is voor hun groep! In het weekend van 4 en 5 december zal er een algemene voorlichting te Medemblik
georganiseerd worden voor sporters en ouders binnen het E&I programma.

Making Good Better
De nieuwe MGB teams zullen vanaf vrijdag 15 oktober de training weer hervatten op het Nationaal Trainingscentrum te Scheveningen.
Omstreeks 15.00 za er na een voorbereidend programma het Nationaal Trainingscentrum en nieuwe Innosportlab Den Haag geopend worden. Ouders en sporters zijn hierbij van harte welkom. Vanaf 16.00 start er een voorlichtingsbijeenkomst voor alle MGB-sporters en hun ouders met o.a. de volgende onderwerpen:


- Programma najaar 2010

- Programma voorjaar 2011

- Overeenkomst Topzeiler - Watersportverbond

- Gebruik Talentvolgsysteem

- Studeren in Den Haag e.o.

- Faciliteiten

Bevestiging
Na bevestiging van deelname van de individuele sporters via e-mail en de ondertekening van de overeenkomst door de MGB-leden kan er dit najaar weer hard en met veel plezier getraind worden.