Watersportverbond - KNWV

De Grote Prijs van Aalsmeer een groot succes

donderdag 7 oktober 2010

Op drie oktober werd onder prachtige omstandigheden voor de 17de keer gestreden om de Grote Prijs van Aalsmeer. Dirk Doppenberg mocht zich uiteindelijk overall winnaar noemen.

Meer dan tachtig windsurfers uit Nederland en België waren naar Aalsmeer gekomen om te strijden voor de titel. Het zomerse weer en de sterke wind was het perfecte weer voor de deelnemers, maar ook het publiek had het prima naar zijn zin.

Verkeerde boei
De race vond plaats op de Westeinderplassen. Exact om 12:30 uur werd er gestart waarna er 'in de wind' vertrokken werd naar Kudelstaart. Bij het eerste rondingspunt bleek dat er drie man zich niet aan het uitgezette parcours hadden gehouden waaronder Dennis Littel, de regerend Nederlands kampioen. âIk volgde de cameraboot die naar een verkeerde boei voerâ, aldus Dennis.

Wereldsnelheidsrecordhouder Dirk Doppenberg
Hierna werd de koers richting Leimuiden gezet om vervolgens in een lang halvewinds rak weer terug te keren naar het keerpunt bij het
Surfeiland. Voormalig wereldsnelheidsrecordhouder Dirk Doppenberg nam hier de leiding over en liet zien waarom hij tot 's werelds snelste windsurfers behoort. Hij klokte snelheden van over de 60 kilometer per uur en ging als koploper de tweede ronde in.

Winnaars
In de Olympische RS:X-klasse stond Jort Min aan kop en bij de dames Cindy Koopman na de tweede ronde . Het publiek genoot zichtbaar van de relaxte surfsfeer en werd van geen actie onthouden. De niet direct zichtbare acties waren te volgen via een draadloos video-volgsysteem. Tevens waren alle tussenstanden live via twitter te volgen. In de derde ronde hielden de koplopers stand en wisten in recordtijd te finishen.Â

De gehele uitslag is te vinden op www.wsca.nl en voor een
filmimpressie en fotoâs kun je op facebook kijken.

Eerder bericht: 17e Grote Prijs van Aalsmeer op 3 oktober